Actualitate

Ce spune Dodon despre 7 aprilie 2009

„Ziua de 7 apri­lie, 2009 a deve­nit și ziua tra­ge­di­ei națio­na­le a popo­ru­lui mol­do­ve­ne­sc. În aceas­tă zi, la Chi­şi­nău, pro­tes­te­le orga­ni­za­te şi con­du­se inclu­siv de unii din­tre actu­a­lii poli­ti­cie­ni, s-au trans­for­mat în acţiu­ni vio­len­te de ocu­pa­re a sedi­i­lor guver­na­men­ta­le, de pro­fa­na­re a sim­bo­lu­ri­lor de stat ale R. Mol­do­va, de dis­tru­ge­re a Decla­ra­ţi­ei de Inde­pen­denţă a ţării. Au avut de sufe­rit atât mani­fes­tanţii cât şi repre­zen­tanţii orga­ne­lor de ordi­ne publi­că.

Soci­e­ta­tea mol­do­ve­neas­că încă urmea­ză să dea o apre­ci­e­re juri­di­că şi isto­ri­că eve­ni­men­te­lor din apri­lie, 2009. Aceas­tă apre­ci­e­re va fi dată cu cer­ti­tu­di­ne”, a spus Dodon.

În apri­lie 2009, Zinai­da Gre­cea­nîi, prim-ministru pe atun­ci, era secon­da­tă de Igor Dodon, care ocu­pa fun­cţia de prim-viceprim-ministru şi minis­tru al Eco­no­mi­ei şi Come­rţu­lui. Astăzi, aces­ta este preşe­din­te­le R. Mol­do­va, fiind votat în detri­men­tul Maiei San­du pe 13 noiem­brie 2016 de 834 de mii de per­soa­ne (52% din par­ti­ci­panţii la vot). Din Guver­nul 7 apri­lie 2009, ZdG a iden­ti­fi­cat nu mai puţin de 14 per­soa­ne impor­tan­te care ocu­pă şi astăzi, la opt ani de la ace­le eve­ni­men­te, foto­lii în vâr­ful admi­nis­tra­ţi­ei publi­ce cen­tra­le sau loca­le, ei fiind asi­mi­la­ţi, în mare par­te, de două par­ti­de: Par­ti­dul Soci­a­li­ş­ti­lor din R. Mol­do­va (PSRM) şi Par­ti­dul Demo­crat din Mol­do­va (PDM). Alţi doi din­tre foş­tii mem­bri ai Guver­nu­lui comu­nist de acum opt ani au lucrat în ulti­mii ani la fir­me­le lide­ru­lui PDM, Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc. 

zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *