Sănătate

Ce ţi se poate întâmpla dacă bei prea multă cafea

E adevărat că studiile în domeniu au evidențiat în nenumărate rânduri că această băutură aduce beneficii corpului și mai ales minții. Te binedispune, te încarcă de energie, îți poate prelungi viața și îți scade riscul de a suferi de demență. Însă, dacă depășești două-trei cafele pe zi, trebuie să te aștepți și la reacții adverse, nu doar la efecte pozitive asupra corpului. Uite ce ți se poate întâmpla când bei prea multă cafea! 

Devii agitat

Cofeina stimulează sistemul nervos central și crește nivelul de adrenalină în corp. Când nu poți consuma excesul de adrenalină, apar adesea starea de anxietate, nervozitatea, crește ritmul cardiac și totul poate culmina cu un acces de furie greu de controlat. Dacă bei cafeaua mai mult pentru obicei și aromă, încearcă să înlocuiești o ceașcă, două, cu variantele de cafea fără cofeină.

Obosești rapid

Imediat după ce o savurezi, cafeaua te ajută să te trezești rapid și să simți că funcționezi la cote maxime. După ce se duce efectul, ai nevoie de noi puteri, așa că mai bei o cafea. Oamenii de știință au observat că următoarea cafea pur și simplu forțează corpul să se miște cu viteză. La a treia cafea corpul încearcă din răsputeri să rămână activ, pentru că este deja stimulat peste măsură și obosit. Încearcă să mănânci și alimente care îți furnizează energie, nu te baza doar pe cafea, dacă ai o zi plină, cu multe decizii de luat.

Mergi des la toaletă

Cafeaua este și un bun diuretic, asta înseamnă că te ajută să elimini excesul de urină și apă în corp. Reacția asta se întâmplă mai ales la cei care nu consumă cafea în mod frecvent. Ca să combați acest efect, mănâncă ceva după cafea, pentru că alimentele încetinesc migrația fluidelor din stomac în tractul digestiv și vezică urinară.

Ai spasme oculare

Când bei prea multă cafea, te poți trezi din senin cu spasme oculare. Experții de la York University spun despre cafeină că eliberează neurotransmițători care excită foarte mult mușchii și nervii. Dacă apar aceste spasme, e mai bine să reduci consumul de cafea și să crești volumul de apă ingerat.

sursa

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *