Sănătate

Ce trebuie să faci pentru prevenirea degerăturilor

Degerăturile sunt precedate de senzaţie de frig, de scăderea sensibilităţii sau dimpotrivă de senzaţii de arsură, furnicpielătură sau înţepătură. Pielea este palidă iniţial, apoi devine roşie şi la suprafaţa ei pot apărea băşici a căror rupere determină apariţia de răni. În stadiul final apare necroza care se manifestă prin înnegrirea şi uscarea pielii.

Aşa previi degerăturile şi complicaţiile lor!

Evită îmbrăcămintea strâmtă, care împiedică buna circulaţie a sângelui. Nu fuma şi nu consuma băuturi care conţin alcool înainte de expunerea la temperaturi scăzute. În cazul în care s-a produs expunerea la temperaturi scăzute, zona afectată trebuie încălzită treptat prin băi calde (dar nu fierbinţi). Nu freca locul cu zăpadă şi nu-l încălzi brusc.

Încălzirea generală a organismului este extrem de importantă (încăperi încălzite, băuturi calde). Ia antiinflamatoare (aspirină) pentru a preveni îngroşarea sângelui şi scăderea inflamaţia locală.

Atenţie!

Dacă apar şi răni la extremităţile corpului, adresează-te unui medic, pentru că este posibil să fie nevoie de un tratament cu antibiotic.

adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *