IT&C

Ce va anunţa Apple astăzi: 8 predicţii

Chiar dacă ştim deja despre lucrurile anunţate săptămâna trecută de Apple, Mashable a urmărit zvonurile şi a discutat cu sursele sale din industrie despre ce ar fi cel mai probabil să anunţe Steve Jobs astăzi la WWDC 2011. Astfel, site-ul consideră că a reuşit să surprindă câteva dintre lucrurile noi pe care le va anunţa Apple.

Mashable are opt predicţii pe baza datelor adunate. Dacă unele sunt previzibile (muzică streaming via iCloud), altele îi vor surprinde pe mulţi (acces universal la computer de la distanţă). Şi vor exista cu siguranţă mai multe anunţuri decât cele din această listă.

Iată cele opt predicţii ale Mashable pentru ce va anunţa Apple la WWDC 2011:

1. iOS Widgets şi refacerea notificărilor

Unul dintre zvonurile la care Mashable a plecat urechea se referă la refacerea notificărilor şi widget-urilor. Timp de ani de zile, Android a avut widget-uri, o funcţie pe care şi-o doresc cu disperare mulţi utilizatori de iOS. Iar sistemul de notificare de tip push de la Apple, chiar dacă era "bubuitor" când a fost introdus, are nevoie de modificări de ceva timp.

Nu se ştie cum vor arăta widget-urile, dar există posibilitatea customizării iPhone sau iPad cu acestea.

2. Siri şi Nuance

În aprilie 2010, Apple a cumpărat Siri, o tehnologie de inteligenţă artificială care îţi transformă iPhone-ul într-un asistent personal. Comenzile vocale sunt transformate în direcţii de orientare pe hărţi, rezervări la restaurant sau review-uri de filme. Tehnologia s-a născut din proiectul CALO, cel mai mare proiect de inteligenţă artificială din istoria SUA.

În acelaşi timp, se zvoneşte că Apple lucrează la o modalitate de a obţine licenţă pentru Nuance, care livrează una dintre cele mai puternice tehnologii de recunoaştere vocală de pe piaţă. De fapt, Siri utilizează, deja, tehnologia Nuance.

Cu o integrare mai profundă în iOS 5, totuşi, Siri şi Nuance ar putea transforma iPhone-ul dintr-un computer mobil într-un aparat inteligent, capabil să te asiste în aproape orice situaţie. Trebuie doar să vorbeşti cu iPhone-ul tău, şi acesta va da răspunsul exact la întrebare sau va afişa o listă cu restaurantele sushi care merită vizitate în următoarea călătorie de afaceri.

S-ar putea să nu mai dureze mult până vei începe să vorbeşti cu telefonul ca şi cum ţi-ar fi cel mai bun prieten.

3. Routere AirPort şi Time Capsule noi

Când Apple opreşte livrările unor produse în magazinele sale, acestea devenind greu de găsit, indică, de obicei, că urmează să lanseze versiuni noi ale acestor produse. Iar routerele wireless ale Apple, AirPort şi Time Capsule, au devenit, brusc, foarte greu de găsit în magazine.

Există multe zvonuri care sprijină această predicţie, printre care cel conform căruia noile AirPort şi Time Capsule vor rula iOS. Acest lucru le-ar face mult mai compatibile cu aparatele Mac OS X şi iOS, deschizând drumul către servicii cloud, sincronizare wireless şi multe altele.

Concluzia: pentru ca sistemele iCloud de la Apple să funcţioneze bine, vor fi necesare noi routere wireless.

4. Acces universal la computere de la distanţă

Imaginaţi-vă cum ar fi să puteţi deschide orice MacBook oriunde în lume, să tastaţi datele contului Apple, şi brusc să aveţi acces la desktop, la aplicaţii şi la toate datele. Mulţumită unei versiuni actualizate a Time Capsule şi iCloud, acest lucru va deveni, probabil, realitate.

Mashable a auzit, din mai multe surse, că Apple lucrează la acest gen de soluţii de ceva timp,dar Cult of Mac a descris acces sistem de acces de la distanţă în detaliu.

Time Capsule va fi cheia întregului sistem. Filele, salvate în Home Folder vor fi salvate automat şi pe Time Capsule, care va fi apoi accesibil de la orice computer Apple din lume. orice schimbare făcută de pe un computer de la distanţă va fi salvată, via iCloud, pe Time Capsule şi computerul de acasă.

Mashable aşteaptă, însă, mai multe lucruri. Există zvonuri despre un sistem în care aplicaţiile cumpărate pot fi descărcate la cerere pe orice computer Apple din lume pe contul utilizatorului respectiv. Imaginaţi-vă cum ar fi să puteţi avea versiunea calculatorului de acasă a iWork oriunde în lume, pe orice calculator, oricând.

5. Streaming de muzică via iCloud

S-au spus atât de multe despre noul serviciu de streaming de muzică al Apple încât această predicţie nu reprezintă nimic special. Aici, o colecţie de zvonuri suculente despre acest serviciu.

6. Sincronizare wireless

Apple vrea o lume fără cabluri, iar compania va face, foarte probabil, următorul pas pentru îndepărtarea acestora din casele utilizatorilor.

În prezent, utilizatorii trebuie să conecteze iPad-ul sau iPhone-ul la un desktop pentru a le activa. Pentru o companie care pariază pe o lume post-PC, necesitatea cablurilor pentru sincronizare şi activare lasă de dorit.

Acest lucru nu va mai fi de actualitate, însă, după WWDC 2011. Mashable este gata să parieze că Apple va dezvălui, în sfârşit, sincronizarea wireless, făcând posibilă sincronizarea iPhone, iPad sau iPod touch fără conectorul de 30 de pini. În plus, nu va fi necesar un calculator, ci doar un Time Capsule.

7. Integrare profundă socială, Twitter şi Facebook

Săptămâna trecută, Twitter anunţa un serviciu de photo-sharing care face TwitPic şi alte servicii de încărcat poze să fie depăşite. În timp ce poate să pară că acest lucru nu are legătură cu Apple iOS, există zvonuri că Twitter a scos această funcţie acum special pentru iOS.

În esenţă, Apple oferă posibilitatea de a împărţi conţinut cu prietenii prin integrări directe cu Facebook, Twitter şi alte servicii de social media. Mashable a auzit, însă, că integrarea cu Twitter merge mult mai departe.

"Nu suntem siguri ce înseamnă acest lucru, dar pariem că are legătură cu widget-uri şi cu accesul instant la stream-ul Twitter. Am fi surprinşi dacă Facebook nu ar primi acelaşi tratament în iOS", spune Mashable.

8. Convergenţa Mac OS X şi iOS

Predicţiile despre Mac OS X Lion au fost lăsate la final pentru că Apple a destăinuit deja multe despre noul său sistem de operare. Ba chiar a lansat o versiune pentru dezvoltatori, deşi se aşteaptă multe schimbări înainte de debutul comercial al Lion.

Mashable spune că nu aşteaptă multe anunţuri grandioase privind Mac OS X Lion (mai puţin data lansării – să nu fiţi surprinşi dacă va fi la jumătatea lunii iunie), însă toate îmbunătăţirile sale îl vor face să arate şi să se simtă ca iOS. Launchpad-ul arată ca ecranul de home de la iOS, gesturile bazate pe atingere primesc reflectoarele şi Lion va primi şi funcţie de autocorectare, o funcţie pe care utilizatorii de iOS o urăsc şi o iubesc în acelaşi timp. Macworld are mai multe detalii despre ce trebuie să aşteptăm de la Lion.

Apple crede că iOS este viitorul, şi modifică Lion să fie mai mult ca acesta. Să nu fiţi surprinşi dacă, la un moment dat, cele două sisteme de operare vor deveni unul singur, şi toate produsele Apple vor funcţiona, într-o zi, pe sistemul său de operare mobil.

Sursa: money.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *