Actualitate

Ce zici de-o bere cu excremente de elefant? Sau una cu testicule de balenă?

Berea cu rahat de elefant

Poate că exagerez numind-o așa, dar excrementele de elefant chiar joacă un rol esențial în producție. Berea se numește Sankt Gallen Un, Kono Kuro și a fost disponibilă doar în Japonia, în ediție limitată, prin 2013. Ingredientul secret sunt boabele de cafea Black Ivory pe care elefanți tailandezi le înghit, le digeră, după care rămășițele sunt culese din rahat și adăugate în bere.

Un, Kono Kuro (foto: untappd.com)

Știu cum sună, dar cafeaua respectivă e considerată o adevărată delicatesă. Doar 35g de boabe costă în jur de 400 lei, iar un elefant hrănit cu 33 kg de Black Ivory elimină pe partea cealaltă un singur kilogram.

Doar 3.000 de sticle de bere Un, Kono Kuro au fost produse, iar întreg stocul s-a epuizat în câteva minute. În caz că te întrebai, numele berii se traduce prin „Da, e neagră”.

Berea cu boașe de balenă

Mai precis, boașe de Balaenoptera physalus (balena cu înotătoare) afumate cu căcăreze de oaie. Steðji Hvalur 2 e o bere islandeză produsă conform tradiției locale. Mă refer mai ales la utilizarea căcărezelor uscate de oaie pentru afumare, un obicei cât se poate de comun prin Islanda, pentru că lemnul nu se întâlnește la tot pasul și pentru că berea capătă astfel o aromă inedită.

Steðji Hvalur 2 (foto: youtube.com)

Evident, testiculele de balenă rămân atracția principală. Proprietarul berăriei povestește că testiculele le primește congelate de la o firmă specializată în vânatul balenelor, după care un măcelar le mărunțește și le sărează pentru a le conserva. Urmează afumarea și integrarea lor în berea propriu-zisă.
Steðji Hvalur 2 a fost creată cu ocazia festivalului național Thorrablot, un târg de mâncăruri tradiționale organizat anual în Islanda. Participanții se răsfață cu capete de oaie fierte, testicule de berbec, rechin fermentat sau cârnați din grăsime și sânge de porc. Patronul berăriei Steðji a considerat că Hvalur 2 se potrivește de minune în peisaj, ceea ce pare cât se poate de adevărat.
Noizz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *