Timpul.md

Culinar.md 24 Septembrie 2021 | 00:18

Cea mai bună TOCĂNIŢĂ DIN CARNE DE PORC

Pe principiul „cea mai bună legumă e porcul”, această reţeta este ideală pentru răcoarea de afară care anunţă cu încetu sosirea ierni. Află cum se face cea mai bună tocăniţă din carne de porc. 

Această reţeta este ideală pentru a face faţă răcorii de afară. Multe din ingredientele de mai jos le ai cu siguranţă în casă.

Ingrediente 
– 500 grame de ceafă de porc;
– 2 cepe;
– 100 mililitri de bulion;
– 3 căţei de usturoi;
– 1 linguriţă de vegeta;
– 1 lingură de pastă de ardei (din acelea care se întind pe pâine: cele mai bune sunt cele ungureşti);
– o jumătate de linguriţă de cimbru uscat;
– 2 fire de pătrunjel;
– o jumătate de linguriţă de sare (plus piper, după gust);
– o linguriţă de harissa (pastă de ardei iute la borcan);
– ulei pentru oală în care pui carnea de porc.

Cum se prepară 
1. Taie ceafă de porc în cubuleţe.

2. Încinge uleiul în oală în care vei prăji carnea, la foc mare, timp de 10 minute (sau şi mai mult, până începe să se rumeneasca);

3. Toacă mărunt ceapă şi căleşte-o bine, tot în jur de 8-10 minute, la foc mediu.

4. Striveşte usturoiul şi stinge-l cu o cană de apă după un minut. Adaugă vegeta şi lasă compoziţia la fiert sub capac timp de 7 minute.

5. Adaugă apoi în amestecul de vegeta şi ustiroi pastă de ardei, bulionul şi restul condimentelor. Lasă-le la foc mediu că să se fiarbă timp de aproximativ 25 de minute.

6. În ultimele 5 minute adaugă pastă de ardei iute de la borcan şi gustă din sosul special pentru a vedea dacă e mai cazul să condimentezi în plus sau nu. La final, presară pătrunjelul tocat.

Tocăniţă se serveşte cu piure de cartofi sau mămăliguţă. Puteţi pune în mămăliguţă brânză topită sau unt.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus