Timpul.md

Actualitate 30 Ianuarie 2020 | 09:55

Cea mai nesimțită pensie din România aparține unui fost ȘEF COMUNIST DE PUȘCĂRIE, și este de 16 MII DE EURO PE LUNĂ (77000 ron)

 

De cand se discuta despre ”pensiile nesimtite” romani cu cele mai diverse meserii se plang ca si job-ul lor este la fel de stresant si periculos ca cel de magistrat dar ca nu beneficiaza ca respectivii de caramizi de bani primite lunar pentru merite deosebite. La cat de avantajos este lucrul in magistratura nu stiu de ce nu fac toti romanii Facultatea de Drept care, fie vorba intre noi, nu este cea mai greu accesibila si nici cea mai dificila scoala de absolvit. Tocesti doua cartulii pentru admitere si apoi, tocesti alte cateva cursuri pe parscusul a patru ani. Nu iti trebuie cine stie ce inteligenta ci, mai mult, o buna memorie.

Precizand ca votul din plenul camerei Deputatilor nu a fost indreptat impotriva unor persoane anume ci a fost un vot de echitate fata de persoanele care contribuie o viata intreaga la sistemul de pensii, liberalul Florin Roman a exemplificat si ce inseamna o pensie cu adevarat nesimtita.

„Cea mai nesmţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă, Gheorghe Balasoiu. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, când vorbim, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifrele”, a declarat în plenul Camerei Deputaţilor Florin Roman, la dezbaterea proiectului de eliminare a pensiilor speciale.

Cine va avea o pensie mai mare?

În curând, liderul va fi detronat de către un personaj extrem de cunoscut și controversat în țară. La momentul actual, cea mai mare pensie o are încă Bălășoiu, cu 73.890 de lei brut și 66.701 de lei net, potrivit Bugetul.ro. Pensia s-a dublat pentru fostul comandat pe parcursul guvernării PSD și a ajuns la 667 de milioane de lei vechi net.

Augustin Lazăr și-a depus de curând dosarul de pensionare, conform unor surse Antena 3, astfel, actualul procuror este vizat pentru o sumă mai mare. Călin Popescu Tăriceanu a mărturisit, în cursul serii de marți, că Lazăr va avea cea mai “grasă” pensie din România. „La Lazăr e vorba de o pensie grasă de tot. Atenție: probabil că Lazăr va avea cea mai mare pensie publică din România”, a spus Tăriceanu. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus