Actualitate

Ceaiuri pentru o stare de bine

Un singur pliculeț cu ceai e o doza de sănătate. Conține vitamine, antioxidanti, polifenoli și minerale. Unele ceaiuri și infuzii de plante cum sunt mușețelul sau menta pot să alunge greața, să întărească sistemul imunitar și să energizeze organismul. Dincolo de aceste beneficii multe dintre ele pot fi remediul pentru lupta împotriva depresiei, a stresului și a situațiilor tensionate. Îți pot relaxa și mintea și trupul. The Daily Meal a facut o selecție de ceaiuri potrivite pentru ați îmbunătăți zilnic starea de bine.

Pentru calm și relaxare
Sunt recomandate ceaiurile de mușețel și lemongrass. Primul este ideal pentru relaxarea întregului corp. Un studiu publicat în 2006 în Jurnalul de chimie agro-alimentara din SUA spunea că unul din beneficiile terapeutice ale mușețelului este relaxarea musculaturii și efectul de sedativ ușor. Ceaiul din lemongrass este recomandat pentru cei care suferă de anxietate, stres sau insomnii. În Brazilia este folosit de secole in medicina traditțonală în locul unui sedativ ușor.  În aceeași categorie a ceaiurilor bune pentru relaxare sunt si infuziile din plante care conțin frunze de lamăi verbena. Aceasta planta e recomandată pentru stres, nervozitate sau insomnie.

Pentru energie
Dacă ai nevoie de un energizant natural apelează cu încredere la ceaiul verde sau la ceaiul negru. Ambele au cofeina, dar în cantitati mai mici decât într-o cană de cafea, așa că te vei simți mult mai alert dupa ce le bei.

Pentru productivitate si concentrare

Tot ceaiul verde te poate ajuta să te concentrezi mai bine, dar dacă te ferești de cofeină poți încerca un ceai din mentă. Are un gust proaspăt și o aromă revigorantă și te poate ajuta să fii mai alert, mai atent și mai puțin anxios, spune un studiu al Univeristatii Indiana din SUA. Îl poți bea în pauza de masa la serviciu, înainte de o zi grea de muncă sau în sesiune când trebuie să înveți.

Pentru un somn usor
Multă ume se luptă cu insomniile și nopțile agitate. Pentru un somn linistit bea înainte de culcare un ceai de mușețel, cunoscut pentru proprietățile calmante sau un ceai rooibos. Un studiu făcut de cercetătorii suedezi în 2010 sugera că o infuzie cu ceai rooibos scade tensiunea arterială și induce senzația de relaxare. Pe lista de ceaiuri bune de băut seara este și cel de lavandă, o plantă care este recomandată pentru reducerea stresului și calmare.

Pentru întărirea imunității
Ai nevoie de câteva infuzii care să lupte cu bacteriile și să aibă proprietăți anti-inflamatorii. Trece pe lista ceaiul verde, ceaiul de mușețel și ceaiul de ginseng.

Pentru aprinderea pasiunii
Contrar a ceea ce te așteptai, nu e nevoie de un pahar de vin ca sa vă dezlegați imaginația în doi. O infuzie făcută cu un amestec de vanilie și busuioc are proprietăți afrodisiace. Data viitoare cand ești la întâlnire, sari peste alcool și treci direct la o ceașcă de ceai.

Sursă: foodstory.stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *