Timpul.md

Actualitate 21 Aprilie 2015 | 13:00

CEDO: Rusia trebuie să achite 40.000 de euro părinților tânărului împușcat de un militar rus

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului urmează să se pronunțe astăzi, 21 aprilie, în cazul lui Vadim Pisari, care a fost ucis de un militar rus, lângă Vadul lui Vodă.

(UPDATE 13.00) CEDO a obligat Federația Rusă să achite familiei victimei 35 de mii de euro despăgubiri și 6 mii de euro cheltuieli de judecată. Termenul de executare a hotărârii este 6 luni.

(Știre inițială) Amintim că, în dimineața zilei de 1 ianuarie 2012, Vadim Pisari, a fost împușcat mortal de un militar rus, lângă podul de la Vadul lui Vodă, în timp ce traversa zona cu un autoturism. Autorităţile moldoveneşti au iniţiat o anchetă penală, dar militarul rus a fost transferat de către autorităţile Federaţiei Ruse într-o unitate din regiunea Breansk. În Rusia, autoritățile au constatat că fapta acestuia nu are elemente de infracțiune și l-au achitat. În martie 2013 Procuratura a suspendat dosarul penal, deoarece procurorii nu au acces la suspect.

După ce au fost epuizate căile de apărare la nivel național, atât în Republica Moldova, cât și în Federația Rusă, avocații familiei Pisari au depus o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului împotriva ambelor Guverne.

sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus