Cultură

Ceea ce a scris TIMPUL este confirmat si de procuratura

La 30 octombrie 2009, TIMPUL a scris despre acuzatiile ce i s-au adus directorului Colegiului de Ecologie din Chisinau, Dumitru Danu, de catre studentii care invata la respectiva institutie. Era vorba despre faptul ca, pe langa taxa anuala de studii (3.400 de lei), stabilita de Ministerul Educatiei, acestia erau obligati sa achite in contul Fundatiei „Moldova Ecologica” cate o mie de lei suplimentar.

Solicitat de noi sa comenteze acuzatiile la adresa sa, directorul Colegiului nega atunci faptul ca el ar fi obligat studentii sa plateasca aceasta suma. Danu a declarat ca, dimpotriva, aceasta ar fi fost o decizie a parintilor. In acelasi timp, mai multi studenti au afirmat ca cei o mie de lei trebuiau achitati odata cu prima rata a contractului (1700 plus 1000 de lei). „Tata a fost si a platit. Tuturor ni se spunea sa achitam si contractul, si fundatia”, ne-a spus un student.

Imediat dupa aparitia dezvaluirii, directorul Colegiului, D. Danu, ne-a intrebat intr-un ravas care este subtextul” acestui material, acuzandu-ne de „schimonosirea, in mod constient, a informatiei”. Dar iata ca ieri s-a mai confirmat o data ca ceea ce a scris TIMPUL era adevarat. Procuratura Generala (PG) a declansat urmarirea penala pe faptul comiterii de catre factorii de decizie ai Colegiului de Ecologie din Chisinau a infractiunii prevazute de art.327 alin.(1) CP „Abuzul de putere sau abuzul de serviciu”, cu cauzarea de daune considerabile intereselor publice.

„Fara a coordona cu Ministerul Educatiei, care este responsabil de coordonarea activitatii financiare a Colegiului, factorii de decizie ai acestei institutii, au initiat colectarea obligatorie a sumei de 1000 de lei prin intermediul Fundatiei „Moldova Ecologica” sub pretextul situatiei financiare dificile a Colegiului”, se arata intr-un comunicat al PG.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *