Timpul.md

Politică 1 Septembrie 2014 | 08:16

Cei 28 de miniștri de Externe ai țărilor UE se întâlnesc astăzi la Chișinău

Toți cei 28 de miniștri de Externe ai țărilor din UE au venit în țara noastră, pentru a participa la Reuniunea Grupului pentru Acțiunea Europeană a Moldovei.

Primii oficiali europeni au ajuns la Chișinău zilele trecute. Ieri, ei au făcut primele declarații pentru presă. "Noi ne dorim să vedem că Moldova progresează, alături de Uniunea Europeană. Este un proces lung, este nevoie de foarte multe discuții. Trebuie să le spunem și oamenilor despre beneficiile care vor veni", a zis ministrul Afacerilor Externe al Republicii Malta, George Vella.

"Sper ca oamenii să înţeleagă că obţinerea regimul liberalizat de vize este o mare realizare. Este vorba despre o adevărată deschidere pentru a călători şi este doar începutul. Dacă veţi continua în acelaşi tempou, vom putea spune cu siguranţă că Moldova este un adevărat lider al Parteneriatului Estic", a menţionat ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius.

"Am făcut un schimb de păreri și referitor la situația din Republica Moldova, cum intenționăm noi să implementăm noi Acordul de Asociere care va intra în vigoare la 1 septembrie. De asemenea, am discutat despre situația din regiune", a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Iar ministrul de Stat pentru Afaceri Externe al Germaniei, Michael Roth, spune că ţara sa sprijină deplin angajamentul european al Moldovei. La întrevederea cu premierul Iurie Leancă, oficialul a declarat că Moldova aparţine şi este o parte a Europei.

Cea de-a IX-a Reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova va începe la ora 10.00. La eveniment va participa şi comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule.

sursa: publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus