Timpul.md

Actualitate 12 Aprilie 2018 | 14:43

Cei care aprind iarba uscată pe câmp se vor alege cu AMENZI usturătoare

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să evite aprinderea vegetației întrucât, în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, aceste focare se pot răspândi cu repeziciune, transmite IPN.

Numai pe parcursul ultimei zile și nopți, zece hectare de iarbă au ars la periferia orașului Ungheni, iar trei hectare de vegetație au fost stinse de salvatori la intrarea în raionul Strășeni. De intervenția pompierilor a fost nevoie și pe șoseaua de centură din orașul Cahul, unde două hectare de iarbă erau cuprinse de flăcări.

Victor Dumneanu, șef adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, a declarat că arderea ierbii uscate distruge stratul fertil al solului și poluează aerul.

Pentru arderea deșeurilor menajere și de altă natură, legislația prevede amendă de la 20 la 40 de unități convenționale pentru persoane fizice și de la 200 la 300 de unități convenționale pentru persoanele juridice.

Persoanele care urmăresc cazuri de aprindere a vegetației sunt îndemnate să apeleze inspecțiile de urgență teritoriale, iar dacă se ajunge la incendii – să sune la numărul unic de apel: 112.

De la începutul primăverii, pompierii au intervenit la stingerea a peste 500 de hectare de vegetație care ardea.

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus