Timpul.md

Actualitate 4 Mai 2018 | 07:55

Cei mai buni 50 de studenți ai țării și-au luat Bursele de Merit

 Lume bună și studioasă s-a adunat, la sfârșitul săptămânii trecute, în incinta Palatului Republicii la Ceremonia festivă de decernarea a Burselor de Merit pentru cei 50 de studenţi de la 10 instituţii de învăţământ superior din ţară. Cea de-a XXII-a ediţie a concursului a fost organizat de Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al partenerilor programului, BC Moldova Agroindbank SA şi Orange Moldova.

Angela Mușet, director ul Centrului de Informaţii Universitare a ținut să menționeze faptul că de 22 de ani cei mai buni studenţi ai ţării sunt premiaţi în cadrul programului „Burse de Merit”. „ Finaliştii din acest an au dat dovadă, atât prin performanţele înregistrate în domeniul de studii, cât şi prin prestaţia la proba scrisă, că merită să poarte titlul de cei mai buni studenţi ai RM. De aceea ţin să-i felicit şi să le doresc să valorifice la maximum toate şansele ce apar în calea lor de formare ca personalităţi multilateral dezvoltate, a adăugat Angela Mușet.

De la eveniment nu au lipsit nici reprezentanții BC Moldova Agroindbank, cei care de 17 ani sprijină Programul Burse de Merit, astfel acesta a devenit cel mai longeviv proiect susţinut de bancă. Serghei Cebotari, preşedintele Comitetului de Conducere al BC Moldova Agroindbank SA a specificat prin susținerea Programului Burse de Merit, MAIB și-a demonstrat angajamentul pentru dezvoltarea proiectelor de responsabilitate socială de impact. „În toţi aceşti ani, Moldova Agroindbank a venit nu doar cu un stimul financiar semnificativ, dar şi a oferit sprijin celor mai buni studenți, motivându-i să urmeze studii de calitate pentru a atinge culmile succesului, contribuind la dezvoltarea ţării” a concretizat Cebotari.
Julien Ducarroz, directorul general Orange Moldova, companie a debutat cu acest proiect naţional de responsabilitate social corporativă acum 14 ani, a menționat că Programul Burse de Merit face parte din strategia amplă de responsabilitate socială a Orange Moldova şi are drept scop susţinerea excelenţei şi performanţelor tinerilor în domeniul educaţiei. „Obiectivul nostru este să investim astăzi în educaţia tinerii generaţii pentru ca să le creăm aptitudini şi competenţe necesare pentru a face faţă revoluției digitale şi provocărilor viitorului. Pentru a fi solicitat pe piaţa muncii mâine, trebuie sa faci schimbarea azi. Iată de ce educaţia constituie un rol decisiv pentru o viaţă de succes”, s-a arătat convins directorul general Orange Moldova.

Pe lângă sponsori, profesori universitari, parlamentari și reprezentanți ai Ministerului Educației Culturii și Cercetării la eveniment au participat și cei 50 de studenți și masteranzi care s-au învrednicit în acest an de Bursele de Merit și au câștigat titlul de „Cei mai buni studenți ai țării”.
Valeria Grigoriev, studentă la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie a recunoscut că obținerea Bursei de Merit este o mare bucurie în drumul spre succes. „Acest eveniment este un indicator al direcției corecte în traseul fiecăruia. A fi cel mai bun este o onoare, dar în primul rând un caracter, iar caracterul e cel care determină viitorul”, a spus premianta.

Alexandru Brecico, un alt premiat de la Academia de Studii Economice, și-a amintit cu nostalgie de momentul în care a aflat că este unul dintre cei mai buni studenți ai țării. „Când am aflat că sunt printre câștigătorii Bursei de Merit 2017 am trăit emoții de nedescris, nu puteam ține în taină strigătul de bucurie ce venea din sufletul meu. Chiar și acum, cred că majoritatea învingătorilor sunt în culmea fericirii. Mulțumesc tuturor organizatorilor acestui frumos proiect pentru promovarea educației de calitate”, a conchis Alexandru Brecico.
Însă surpriza serii a fost Bogdan Comănescu renumitul trainer de vânzări care le-a vorbit celor 50 de învingători despre succesul în viață și în afaceri. De asemenea, la final ceremoniei, trupa SunStroke Project a destins atmosfera.

În cadrul ediţie Burse de Merit din acest an şi-au depus dosarele 215 studenţi de la 21 instituţii universitare din Moldova, iar cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie Independentă de Experţi, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice. Pe parcursul celor douăzeci şi două ediţii anuale ale programului, peste 5500 studenţi au participat la concurs, dintre care 1450 au beneficiat de Burse de Merit, iar Ceremonia Festivă de decernare a burselor a devenit un eveniment remarcabil în viaţa universitară din Moldova.Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus