Actualitate

Cel mai bătrân om din lume vrea să renunţe la fumat. Ce vârstă are bărbatul

Bătrânul spune că deși a renunțat la alcool în urmă cu mulți ani, încă mai are viciul fumatului și că vrea să renunțe la acest lucru, dar îi este foarte greu. „În fiecare zi mai fumez două-trei pastile", a declarat Blom, folosind expresia locală de „pastilă" pentru o ţigară realizată manual din tutun învelit într-o foiţă de ziar.

Bărbatul susține că fumează doar tutun cultivat de el și nu a cumpărat niciodată ţigări din comerţ. „Nevoia de a fuma este puternică şi uneori îmi spun că o să mă opresc, dar mă mint singur. Corpul îmi cere să trag un puf și atunci sunt forțat să îmi fac o pastilă", a declarat Blom, adăugând ironic „că diavolul este mai puternic" decât dorinţa sa de a renunţa la fumat.
Fredie Blom a fost toată viața lui agricultor și, în prezent, în ciuda vârstei sale înaintate, încă arată sănătos și în putere. Singurul lucru care îi trădează vârsta înaintată este faptul că nu prea aude bine, dar, în rest, nu suferă de nicio boală.

Guiness Book investighează actele depuse de familia lui pentru a stabili dacă este într-adevăr cel mai bătrân bărbat de pe planetă, dar autoritățile din Africa de Sud spun că nu există niciun dubiu cu privire la acest lucru, iar nepoata lui a reușit să obțină un certificat de naștere care atestă faptul că este născut pe 8 mai 1904.
În prezent, potrivit Guiness Book, cel mai bătrân bărbat din lume este Francisco Nunez Olivera din Spania, care a împlinit 113 ani în decembrie 2017.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *