Lumea

Cel puţin 115 morţi, după deraierea trenului din India

"Bilanţul este acum de 115 morţi, după descoperirea a noi trupuri", a declarat inspectorul general al poliţiei din Bengalul Occidental, Surajit Kar Purakayastha.

La peste 30 de ore după deraierea unui tren expres care făcea legătura între Calcutta şi Bombay, bilanţul ar urma să mai crească, potrivit echipelor de intervenţie, care continuă să extragă corpuri din carcasele vagoanelor de tren.

Peste 200 de persoane au fost rănite, dintre care unele foarte grav.

Accidentul s-a produs vineri la ora locală 01.30 (joi, 23.00, ora României) în districtul West Midnapore, un bastion maoist situat la circa 135 de kilometri vest de Calcutta, capitala Bengalului Occidental. Trenul, plin cu pasageri care dormeau, a deraiat şi a lovit un tren de marfă.

Accidentul a fost atribuit de autorităţi unui act de sabotaj al rebeliunii maoiste.

Agenţia Press Trust of India (PTI) a anunţat vineri că o grupare susţinută de mişcarea maoistă indiană, "Comitetul poporului împotriva atrocităţilor poliţiei" (PCPA), a revendicat sabotajul. Dar un purtător de cuvânt al grupării a negat ulterior orice responsabilitate.

Unul dintre vagoanele strivite de trenul de marfă urma să fie percheziţionat, iar aproximativ 50 de pasageri erau în continuare daţi dispăruţi.

Sursa: Mediafax 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *