Timpul.md

Actualitate 2 Decembrie 2017 | 08:43

Cele mai ciudate leacuri băbești: amigdalita vindecată cu untdelemn în care se ținea timp de o săptămână o broască

Cu secole în urmă, când medicina era o știință necunoscută, vindecarea bolilor venea de la vraci ori moașe, iar rezultatele erau de-a dreptul spectaculoase. 

Peștele mic din stomacul unei știuci, remediu pentru friguri

Unul dintre cele mai ciudate leacuri este cel pentru tratarea rănilor apărute la picioare, tratamentul constând în aplicarea de comprese cu fiertură de șarpe viu. În ceea ce privește amigdalita, în vechime aceasta se trata cu untdelemn în care se ținea timp de o săptămână o broască. Ca remediu incredibil pentru friguri, vracii considerau că acestea treceau imediat dacă bolnavul consuma un pește mic găsit în stomacul unei știuci. Pentru ca efectul să fie maxim, peștișorul se lasă mai întâi la uscat.

Fierea de porc fiartă lecuia bolile psihice

Alt leac foarte bun pentru friguri era fierea de porc fiartă. În vechime, aceasta era totodată și un remediu folosit pentru persoanele care sufereau de boli psihice. Când un câine turbat mușca o persoană, bătrânii luau raci de râu, îi pisau, apoi îi ardeau și îi dădeau persoanei care avea probleme, împreună cu vin. Cât privește durerile de cap acestea dispăreau cu ajutorul… muștelor. Se pisau câteva muște, se amestecau cu miere, iar cu acest preparat se ungea creștetul capului. “Cine are hemoroizi să caute ţepi de orz şi floare de pătlagină, să le piseze bine pe amândouă odată la un loc, să le fiarbă şi să se spele cu ele la șezut”

sursa:secretele.com 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus