Actualitate

Cele mai dubioase feluri de mâncare pe care le-au făcut oamenii în izolare

Autoizolarea în timpul unei pandemii globale scoate ce-i mai ciudat în noi. Și pentru că ești nevoit să gătești aproape zilnic, are sens că nu-ți mai arde să te lauzi pe Instagram cu mâncarea. D-aia am rugat câțiva oameni să îmi trimită cele mai dubioase feluri de mâncare pe care le-au făcut în izolare. Iar când zic dubioase, mă refer la genul pe care credeai că l-ai lăsat în anii de cămin.

SALATĂ CAESAR ȘI PEȘTIȘORI SĂRAȚI



Îți trebuie orice tip de verdeață mai găsești în frigider. Toac-o puțin pentru consistență și prezentare (detaliile ne separă de animale în vremurile astea disperate). Apoi pune un sos caesar și barbeque. Apoi bagă niște parmezan pe care-l păstrai de regulă pentru paste. Pentru gust, presară și piper negru.

Odată ce ai terminat, aruncă în mix o mână de peștișori sărați. Nu-i împrăștia, ci așază-i corespunzător într-un singur loc. Salata merge cel mai bine servită în castronul în care ai făcut mixul. (Eviți să speli vase în plus.)

Gustul n-a fost chiar așa de rău. O să-mi mai fac. Peștișorii chiar au adus savoare. – GH, 31 de ani.

BISCUIȚI CU SARE PE PÂINE PRĂJITĂ

Ai nevoie de o felie mai veche de pâine neagră, margarină și biscuiți digestivi cu cacao păstrați la frigider. De ce la frigider? Nu ca să obțin ciocolata aia crocantă, ci pentru că avem invazie de furnici, așa că frigiderul e singurul loc sigur pentru produsele deja desfăcute. Apoi presară niște sare de mare.

În materie de gust: da, a fost cam uscat. Da, pâinea n-a fost tocmai grozavă, dar a existat o combinație perfectă între dulce și sărat, mai ales datorită biscuiților. I-am sfărâmat de așa manieră să mă asigur că acopăr cât mai bine felia, iar asta a ajutat și la gust.

Mi-e o poftă de Nutella cu pâine prăjită și sare de când lucrez de casă (luam de regulă asta ca pachet pentru jobul meu de la startup care a devenit redundant de când cu carantina), iar cum n-am Nutella, asta e singura chestie pe-aproape. – Matthew, 27 de ani

BRÂNZĂ BABYBEL ȘI SALATĂ DE ȘUNCĂ

Ai aici brânză Babybel și „salată” de șuncă, spălată de un Red Bull. Recomand ca întâi să mănânci jumătate din brânză, să iei o gură de Red Bull ca să-ți clătești papilele, după care să-nvelești cealaltă jumătate în șuncă, cu verziturile la mijloc. În felul ăsta ai parte de mai multe texturi și arome în același timp. Gustul sărat al cărnii acoperă blândețea brânzei, iar verziturile sunt cireașa de pe tort. Mai pun și niște ketchup de obicei, dar cum sunt în izolare, nu pot să merg chiar acum să-mi iau. – Emily, 24 de ani

CÂRNAT ÎN FOIETAJ ȘI CARTOFI CU BRÂNZĂ

Ce vezi în poză sunt cârnați în foietaj cu cartofi prăjiți (congelați anterior, desigur) și brânză. Asta a fost cina aseară. Am turnat sos iute peste, ceea ce a dus rețeta la un 7.5 din 10. De regulă mănânc paste. Îți dau voie să-ți faci de cap cu rețeta asta! — Rach, 27 de ani

PIZZA DIN NAAN ȘI BRÂNZĂ CHEDDAR

Aici ai pâine naan, trei lingurițe de chilli și sos de roșii cu usturoi, cheddar, ulei de măsline și busuioc. Pune pâinea pe o tavă și toarnă trei linguri de sos. Întinde-l bine și presară brânza. Așază delicat busuiocul și acoperă-l în niște ulei de măsline. Lasă totul la cuptor la 200 de grade pentru șapte minute până pâinea naan e crocantă, iar brânza topită. E ca o pizza făcută în casă, cu o textură moale și ușor picantă. – Jack, 27 de ani

TĂIEȚEI GOI ÎN FORMĂ DE RAȚĂ

Cred că eram pornită pe ideea de rață. Am comandat o tavă pentru rață online și nu mi-am putut lua gândul de la ea. Apoi m-am uitat la ce aveam prin frigider, așa că am aranjat niște tăieței ca să arate ca o rață, am tăiat niște alge și morcovi. După care am aranjat ce am mai găsit în formă de curcubeu. Am intrat în izolare mai devreme, așa că am vrut să încerc chestii noi. — Susanna, 28 de ani

GOFRE CU SOS IUTE

Ăsta e „prânzul” meu. Rețeta asta încântătoare presupune trei gofre din cartofi, piper negru și sos iute. Cel mai bine e să le bagi în prăjitorul de pâine. N-am mai mâncat așa ceva de când aveam 20 de ani și sunt la fel de bune ca atunci. Picură sosul să pară mai sofisticat. – Ryan, 28

OMULEȚI DIN FISH FINGER

Deci avem fish finger, cartofi prăjiți cu fețe zâmbitoare și fasole. Mereu mi s-a părut că o să iau rețeta asta cu mine-n mormânt. – Jayne, 42 de ani 

vice.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *