IT&C

Cele mai spectaculoase gadgeturi au ajuns la târgul de tehnologii din Las Vegas

Ce ziceţi de pisica robot care dansează, foca terapeutică sau scaunul inteligent?

În timp ce marii producători din industria IT&C se înghesuie să atragă atenţia asupra noilor produse, pe standurile CES 2012 se găsesc şi câteva exponate mai "speciale", relatează PCWorld.

Un magazin britanic a prezentat la CES pisica robot care dansează pe muzică transmisă printr-un cablu audio şi funcţioneaza pe trei baterii AA.

Paro este un pui de focă robot proiectat de o firmă japoneză. Comportamentul lui este asemănător cu cel al unui pui de focă adevarat. Paro poate fi cumpărat cu 7.000 de dolari. Se pare că preţul destul de piperat este motivat de faptul că foca robot poate fi folosită în scop terapeutic – pacienţii din spitale sau din azilele de bătrâni se pot bucura de alinarea unui animal de casă fără a fi nevoie "să cureţe" după el.

Aspiratorul care cântă şi dansează este o altă inovaţie excentrică din standurile CES. Din păcate, Deebot, după cum este numit, a fost expus fără a i se demonstra capacităţile "tehnice".

Tot la târgul din Las Vegas a fost expus şi Emperor, cel mai "inteligent" scaun de birou. Acesta este dotat cu trei monitoare, mouse şi tastatura ajustabilă. Preţul este de 6.200 de dolari pentru versiunea standard, iar modelul de lux, care poate fi controlat prin touch-screen şi este dotat cu sistem de filtrare a aerului se vinde cu 44.000 de dolari.

Sursa: Pcworld.com / Dailybusiness.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *