Actualitate

Centenarul Marii Uniri: Biciclişti din toate provinciile ţării, în ‘Oraşul Marii Uniri’, după ce au pedalat sute de kilometri

Cicliştii au străbătut, în medie, 100 de kilometri în fiecare zi, prin zeci de localităţi, fiecare traseu însumând în jur de 500 de kilometri.

Un tur care a reunit simbolic Ardealul, Banatul, Moldova şi Ţara Românească, "Pedalăm pentru România" este cel mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.

"Tura se adresează amatorilor de ciclism, tuturor celor preocupaţi de sport, dar şi celor care îşi doresc să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în Anul Centenarului. (…). ‘Pedalăm pentru România’ este un marş ciclist, nu o cursă. El e un exerciţiu de curaj, dar şi de rezistenţă fizică, având scopul clar de a demonstra că toate generaţiile pot onora România prin efort, camaraderie şi grijă – nu doar prin vorbe mari", au transmis, printr-un comunicat de presă, organizatorii, respectiv Asociaţia "Cu Bicicleta Departe".

Participanţii au fost întâmpinaţi în "Oraşul Marii Uniri" de Garda Naţională de la Alba Iulia, o trupă de reenactment istoric a Muzeului Naţional al Unirii, constituită în amintirea formaţiunii militare care a contribuit decisiv la buna organizare a evenimentelor din 1 Decembrie 1918.

Marşul, organizat de Asociaţia "Cu Bicicleta Departe", a fost unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanţii fiind însoţiţi de un autocar pentru odihnă şi situaţii speciale, maşini tehnice pentru urgenţele legate de biciclete, salvare şi maşini care au delimitat coloana.

Printre cei care s-au alăturat participanţilor la marş la debutul acestuia s-a aflat şi şeful statului, Klaus Iohannis, care a pedalat la Bucureşti pe traseul Piaţa Palatului – Arcul de Triumf.

"Am participat la prima etapă a acestui tur, intitulat ‘Pedalăm pentru România’, un eveniment foarte frumos. I-am felicitat pe organizatori şi mi-a făcut mare plăcere să particip. Ştiţi că mie îmi place să merg cu bicicleta şi prin oraş şi în afara oraşului, dar de data asta mi-a plăcut în mod deosebit că turul este pentru Centenar, pentru unitatea între noi, între români, şi aceste două motive m-au făcut să particip aici, la deschidere. O primă etapă foarte bună. Oameni foarte hotărâţi, foarte bine dispuşi. Le doresc şi sper să ajungă cu bine la Alba Iulia, ‘Oraşul Unirii’ ", a afirmat preşedintele.

AGERPRES 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *