Timpul.md

Actualitate 16 Martie 2020 | 12:38

Chiar dacă va fi să ne îmbolnăvim aproape toți, este NECESAR să nu fim toți bolnavi, în ACELAȘI timp

Medicul pediatru Mihai Craiu, cel care a înființat pagina Spitalul Virtual de Copii, scrie pe Facebook că apare o primă veste bună „după mai multe zile de panică”. Este vorba despre unirea eforturilor ONU, Fondului Filantropic Elvețian și ale OMS în managementul crizei provocate de COVID-19. Craiu atrage atenția că în România, ca și orice alt stat, este esențial să nu ne îmbolnăvim toți în același timp pentru că într-un astfel de scenariu „va cădea tot sistemul”.

Redăm mesajul medicului Mihai Craiu:

”O veste bună. Prima dupa mai multe zile de panică.

Organizația Națiunilor Unite si Fondul Filantropic Elvețian au constituit un fond mondial pentru a ajuta eforturile Organizatiei Mondiale a Sănătătii. Pentru ca OMS să poată manageria criza Pandemiei COVID-19.

Cu aceste fonduri vor fi asigurate resursele pentru activitatea medicală de primă linie, la nivel mondial și cercetarea bio-medicală.

Intre timp noi trebuie să ne spălăm foarte bine pe mâini, să ne izolăm in caz de posibil contact sau să sunam la acele numere dedicate dacă apar semne de boală in cursul izolării.

Este imperios necesar sa ne ținem firea si să nu ingreunăm eforturile medicale majore de la acest moment. Panica nu ajută, ci duce la prabușirea sistemului medical și nu numai.

Vor fi din ce in ce mai multe cazuri în zilele următoare. Teoretic este posibil să se dubleze de la o zi la alta.

Încercați oameni buni să nu vă îmbolnăviți acum. Dacă va crește accelerat numarul de bolnavi va cădea tot sistemul.

Respectati strict regulile de igienă și izolarea, dacă e cazul. Chiar daca va fi să ne imbolnăvim aproape toți, este necesar să nu fim toți bolnavi, in același timp.”

Reamintim că doctorul Mihai Craiu atrăgea atenția vineri asupra faptului că „acum când sunt înschise școlile, nu lăsați copiii în grijă la bunici”.

https://www.edupedu.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus