Actualitate

Chicu se va întâlni mâine la Moscova cu Medvedev. Dodon: „Este prima vizită oficială a unui premier moldovean din ultimii 7 ani”

Prim-ministrul Ion Chicu pleacă mâine, 20 noiembrie, în prima sa vizită oficială externă în calitate de șef al Executivului de la Chișinău. Acesta se va întâlni la Moscova cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, fapt despre care a anunțat astăzi, Igor Dodon, după întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorul rus, Oleg Vasneţov.

Potrivit șefului statului, în cursul dialogului, părțile au subliniat importanța vizitei oficiale a premierului moldovean în Federația Rusă. „Este prima vizită oficială a prim-ministrului Republicii Moldova în Rusia, din septembrie 2012 – o dovadă importantă a relansării plenare a relațiilor strategice între țările noastre”, a menționat președinteșe.

Precizăm că, după vizita la Moscova, Ion Chicu va pleca la Londra, Marea Britanie, pentru a participa la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiții. Evenimentul este programat pentru vineri, 22 noiembrie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *