Timpul.md

Actualitate 6 Iunie 2017 | 16:43

Chiril Lucinschi vorbește despre învinuirile care i se aduc

Avocații lui Chiril Lucinschi, fostul deputat al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), au depus astăzi o cerere de schimbare a măsurii de arest la domiciliu pe numele lui Lucinschi.

„Mă declar nevinovat. Nu am săvârșit acțiunile care îmi sunt incriminate”, a declarat Lucinschi.
„Am contestat toate actele organului de urmărire penală. Astăzi așteptăm răspuns la recursul pe care l-am făcut. Considerăm că demersul înaintat de procurori este absolut fără probe. Sperăm că astăzi, instanța de recurs va proceda corect”, a menționat Corina Stratan, avocata lui Chiril Lucinschi.

Amintim că, la 27 mai, fostul deputat PLDM a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Potrivit reprezentanților Centrului Național Anticorupție (CNA), fostul deputat, fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency, având scopul dobândirii mijloacelor băneşti, sustrase prin fraudă din sistemul bancar al RM, împreună cu persoane interpuse, ar fi comis spălarea de bani.

„Între 2012-2014, mai multe companii off-shore, în temeiul unor contracte fictive de prestare a serviciilor de consultanţă, au transferat companiei nerezidente IPA International Project Agency, cu conturi deschise în Liechtenstein 440 000 de dolari. Analizând traseul banilor, s-a constatat că aceştia provin din creditele neperformante, sustrase în perioada 2012-2014 de la BEM, Unibank şi Banca Socială prin intermediul unor off-shoruri.

În 2013, compania Toast Delux SRL, benefeciar al căreia este fostul deputat, ar fi beneficiat de la Unibank de un alt credit, fără gaj, în valoare de 5 000 000 de lei. Ulterior, mijloacele financiare au fost convertite şi transferate prin intermediul unui grup de companii către o companie nerezidentă. În final, 401 650 de dolari ajung pe conturile Rouseau Alliance LP care, la rândul ei, transferă aceşti bani către Banca de Economii, având ca scop cesionarea creditelor neperformante”, anunța CNA. 

ZdG.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus