Politică

Chirtoacă despre atentatele de la Paris: Ori va fi distrus terorismul, ori terorismul va distruge lumea!

”Ori va fi distrus terorismul, ori terorismul va distruge lumea! De această dată este război, al treilea război… Un război fără reguli, fără o linie a frontului şi fără să poţi vedea fetele "soldaţilor" inamicului – doar măşti pe faţă, pistoale sau automate kalashnikov în mâini şi drapele ale statului islamic.

La 13 noiembrie 2015, putem consideră că a avut loc declanşarea războiului împotriva oamenilor simpli şi paşnici, nu împotriva "necredincioşilor". Un război global. Până acum au fost razboiaie ale unor armate, împotriva altor armate. Acum este război pe faţă până şi împotriva civililor neînarmaţi din diferite ţări, care, fie au ieşit în oraş, fie veneau de la mare cu avionul etc.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 şi altele de mai târziu se considerau a fi "replici" la acţiuni anterioare ale statelor în cauza. Acum, terorismul internaţional a aruncat mănuşă tuturor statelor lumii.

Sunt multe religii pe lume, dar nici una nu presupune masacrarea de oameni nevinovaţi.

Drapelul Primăriei Chişinău a fost coborât în berna, în semn de solidaritate şi compasiune. Am depus flori şi am aprins lumânări la Ambasada Franţei. Sunt gesturi simbolice, dacă putem face mai mult, suntem la dispoziţia autorităţilor franceze.

Nu este doar o zi de doliu naţional, este o zi de doliu mondial. Ori va fi distrus terorismul, ori terorismul va distruge lumea”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă, a anunţat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicaţia franceză Le Figaro. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak. Patru persoane au fost arestate în Bruxelles în cazul atentatelor teroriste din Paris.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *