Timpul.md

Actualitate 16 Noiembrie 2017 | 08:33

Chirtoacă nu poate reveni la șefia Primăriei Chișinăului. A fost refuzat de către Judecătoria Buiucani

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă nu poate reveni la şefia Primăriei Capitalei. Cererea sa privind repunerea în funcţie a fost respinsă de magistraţii Oficiului Buiucani al Judecătoriei Chişinău. Chirtoacă spune că a depus o solicitare în acest sens după ce Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei ar fi calificat suspendarea sa drept un act ilegal, scrie publika.md

„Este straniu cum judecătoria Buiucani se clasează mai presus decât o Convenţie Internaţională, cum este Carta Europeană a Autonomiei Locale şi Congresul Puterilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei. O să atacam chestiunea aceasta chiar dacă aici scrie cu fondul cauzei. Mergem şi la Curtea Europeană", a declarat Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Capitalei.

Primarul suspendat a mai cerut încetarea urmăririi penale pe numele său. Magistraţii nu au examinat, deocamdată, demersul, dar au atenţionat avocaţii că riscă să nu mai poată participa la proces pentru că l-ar tergiversa intenţionat prin diverse metode, fapt confirmat şi de procuror.

„La fiecare şedinţă de judecată, avocaţii neîntemeiat, abuziv şi cu rea-credinţă înaintau diferite cereri, inclusiv cereri de recuzare a judecătorului, atât a procurorului", a zis Dumitru Robu, procuror anticorupţie.

Instanţa a decis că şedintele de judecată în dosarul parcărilor cu plată vor fi publice. Dorin Chirtoacă este cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Într-o altă anchetă penală, edilul suspendat al Capitalei este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu. El se declară nevinovat.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus