Timpul.md

Actualitate 17 Martie 2014 | 12:35

Chirtoacă: Șoferii de microbuze dacă vor să-și promoveze interesele lovind în călători, vor avea doar de pierdut

Nu există nici un temei pentru ca șoferii de microbuze să organizeze o grevă. Astfel au comentat cei din Primărie intențiile șoferilor de a protesta astfel încât autoritățile să mărească taxa pentru călătorie.

Greva microbuzelor din Capitală, anunțată pentru astăzi, 17 martie, nu a avut loc. Între timp, funcționarii de la Primărie anunță că numărul microbuzelor care activează în raza municipiului este în scădere și că pe parcursul anului trecut au fost lichidate patru rute deservite de maxi-taxi.

De la începutul lunii martie, administratorii rutelor de microbuze au amenințat că vor intra în grevă generală dacă tariful pentru călătorie nu va fi majorat de la 3 la 5 lei pentru o călătorie. De atunci, reprezentanții Direcției transport public și căi de comunicație au purtat mai multe discuții cu prestatorii de servicii și au reușit să evite greva neautorizată.

„Cei cu microbuzele au fost înștiințați că odată cu înnoirea parcului de troleibuze și autobuze, vor scădea rutele de microbuze și va deveni un transport secundar. Lucrul deja care se întâmplă. Ceea ce privește solicitările din partea lor: da, ei pot avea solicitări de diferit gen, inclusiv cu privire la tarif. Doar că aceste solicitări trebuie să fie transmise conform metodologiei de examinare și aprobare a tarifului”, a subliniat la rândul său primarul Dorin Chirtoacă.

Acesta a menționat că solicitările transportatorilor trebuie să fie examinate pe rând de Direcția Economiei, Direcția Transport, la comisiile de profil a Consiliului municipal Chișinău.

„Dacă s-ar trece toate aceste etape și nu ar fi niciun rezultat, atunci s-ar putea discuta despre grevă. Pe de altă parte, dacă vor să atragă atenția asupra nemulțumii lor este mai bine să o facă în zilele de odihnă, nu în zilele de lucru. Ei dacă doresc să-și promoveze interesele lovind în călători, în orășeni, vor avea doar de pierdut”, a conchis edilul Capitalei.

Parcul de troleibuze și de autobuze se declară pregătiți să facă față unui flux mai mare de călători. Pentru astăzi erau gata să scoată la traseu cu 20 troleibuze și respectiv 30 autobuze mai mult.

sursa: unimedia.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus