Actualitate

Chisinauienii vor achita tariful vechi

„In sezonul de incalzire 2009-2010, chisinauienii vor achita pentru agentul termic 543 lei/Gcal, desi SA „Termocom” insista sa fie aprobat tariful de 798lei/Gcal, a declarat, ieri, primarul general Dorin Chirtoaca, in timpul sedintei operative de la Primaria Chisinau.

Primarul considera lipsita de logica majorarea tarifului la caldura in conditiile in care „pretul la gazele naturale a scazut de la 340 dolari/1000 metri cubi la 180 dolari, iar populatia a achitat datoriile curente in proportie de aproape 100%”. Edilul capitalei a spus ca e cazul ca fiecare dintre prestatori sa-si revada tarifele. El s-a referit la „Moldova-Gaz” care importa gaze la pretul de 180 dolari/1000 metri cubi, dar le vinde cu 260-280 dolari. Astfel, poate isi vor revedea tarifele si CET-1, si CET-2.

Administratia de la „Termocom” a prezentat primariei calculele sale la tariful pentru agentul termic in noul sezon de incalzire. Acest tarif, de 798lei/Gcal, va intra in vigoare doar daca va fi aprobat de catre Consiliul municipal Chisinau. „Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica a confirmat corectitudinea calculelor, stabilind ca cheltuielile energetice constituie 70%, iar restul sunt surse destinate intretinerii si exploatarii retelelor, aici nefiind inclus venitul”, a declarat presei Mihai Arusoi, director comercial la „Termocom”.

In urmatoarele zile, primaria urmeaza sa examineze cererea „Termocom” si sa elaboreze un proiect de decizie care va fi prezentat Consiliului municipal. Precizam ca anul trecut „Termocom” a solicitat 842 de lei pentru o Gcal, dar Consiliul municipal s-a opus, considerand ca suma este exagerata si a lasat in vigoare tariful de 540 lei pentru o Gcal, aprobat in 2007.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *