Chișinău

Chişinăul a ieşit în stradă pe două roţi

Cea mai aşteptată sărbătoare a bicicliştilor s-a dezlănţuit în centrul capitalei chiar din primele ore ale dimineţii. Aici, pe ritmuri muzicale, mii de biciclişti şi participanţi au venit cu biciclete şi trotinete pentru a se înscrie la cursa de ciclism şi alte competiţii. În ediţia actuală, „VeloHora” a inclus şi un program adiţional pentru cei mici. Este vorba despre concursul de desene „Eu şi prietena mea bicicleta” şi „Starturi vesele”. La ora 12 a fost dat startul cursei de ciclism, care are un itinerar de circa 20 km şi conectează toate cele cinci sectoare ale Chişinăului. Sărbătoarea a culminat cu show-ul riderilor din Rusia Ucraina, Polonia, Germania şi SUA, care şi-au etalat măiestria de a mânui bicicleta prin cele mai sofisticate figuri.

Potrivit organizatorilor, numărul participanţilor de anul acesta este mult mai mare decât cel de anul trecut, asta însemnând că oamenii au conştientizat necesitatea promovării unui mod de viaţă sănătos. „Dacă e să ne raportăm la anul precedent, acum avem cu o mie cinci sute de participanţi mai mult, asta înseamnă circa trei mii şi jumătate. Astfel, se atestă o creştere a numărului celor care îşi cumpără biciclete şi duc un mod de viaţă sănătos”, a menţionat Daniil Balaban, şeful Departamentului Marketing al Companiei „Aqua-Trade”, producătorul apei minerale „Gura Căinarului”. Totodată, el a mai precizat că la concurs se pot înscrie atât biciclişti din ţară, cât şi din străinătate.

Florin Donciu a venit la „VeloHora” împreună cu soţia şi vărul său. Toţi trei sunt împătimiţi ai ciclismului, de aceea şi în acest an au ţinut să participe la cursă. „Am venit aici pentru că ne place ciclismul, vrem să ne menţinem în formă. Eu şi soţia avem biciclete de patru ani. Între timp, bicicleta a devenit un atribut indispensabil sănătăţii noastre fizice. Îi îndemnăm şi pe alţii să ne urmeze!”, a spus Florin.

Alexandru Bobenco a venit la concurs la îndemnul frăţiorului lui mai mic, Damian. „El este foarte activ. M-a rugat să-l însoţesc la festival. Eu merg cu bicicleta doar ocazional, el – în fiecare zi. Suntem aici pentru prima dată, dar nu şi pentru ultima”, ne-a asigurat Alexandru. „După ce vin de la şcoală, întotdeauna îmi iau bicicleta şi merg cu prietenii. Ei mi-au spus despre acest concurs. Sunt prea mic ca să mă înscriu şi mă voi mulţumi doar să privesc show-ul riderilor din străinătate”, a menţionat Damian.

Festivalul pentru biciclişti „VeloHora” are loc la Chişinău pentru al treilea an consecutiv şi este organizat în cadrul săptămânii europene a mobilităţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *