Chișinău

Chişinăul are o stradă în memoria lui Lech Kaczynski

Evenimentul a fost organizat în preajma Zilei Independenţei Republicii Polonia, care se marchează la 11 noiembrie. La manifestare au fost prezenţi primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, preşedintele Consiliului municipal Chişinău, Ghenadie Dumanschi, pretorul sectorului Centru, Vladimir Şarban, ambasadorul Republicii Polonia în R. Moldova, Bogumil Luft, dar şi reprezentanţii altor misiuni diplomatice acreditate la Chişinău. Cu ocazia inaugurării străzii ce va purta numele fostului preşedinte polonez, Primăria Chişinău a reparat capital acest drum. De asemenea, cu suportul Ambasadei Poloniei în R. Moldova, a fost reparat şi sediul bibliotecii poloneze „A. Mickiewicz”, de pe aceeaşi stradă.
Ambasadorul Poloniei la Chişinău, Excelenţa Sa Bogumił Luft, a apreciat gestul autorităţilor municipale de a denumi o stradă din Chişinău în memoria regretatului preşedinte polonez, Lech Kaczynski. Excelenţa Sa a spus că, prin acest gest, societatea moldovenească şi-a demonstrat simpatia pentru Polonia, precum şi respectul pentru persoana preşedintelui acestei ţări, care a murit într-un mod tragic.

În context, pretorul sectorului Centru, Vladimir Şarban, a menţionat că str. Lech Kaczynski, unde este amplasată şi biblioteca de carte poloneză, reprezintă un loc unde cele două state prietene, R. Moldova şi Polonia, îşi dau întâlnire.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *