Atitudini

Chişinăul fundamentalismului politico-bisericesc

Pe lângă temperaturile ridicate şi seceta care a deşertificat aproape toată R. Moldova, pe lângă drumurile ca după bombardament sau trecerea convoaielor cu armament greu de luptă, încă un element vine să completeze acest tablou desprins parcă din imaginile de la CNN despre Orientul Mijlociu. Avem şi noi, la Chişinău, talibanii noştri! Conduşi de cei care se temeau de islamizarea Moldovioarei, colţ de Rai, fundamentaliştii moldoveni se comportă exact ca şi radicalii islamişti. Protestele cu pretext mistic din buricul capitalei împotriva informatizării sistemului de evidenţă a populaţiei seamănă izbitor, la prima vedere, cu manifestările musulmane împotriva conducerii laice a statelor.
Grav e, în opinia mea, că oastea aşa-zis creştină care flanchează Palatul Republicii stropind cu agheasmă şi inundând aria cu imnuri religioase este masa de manevră a unui partid politic. Paradoxal, este vorba despre urmaşul celui care a ateizat sălbatic ţara timp de decenii, a ucis şi deportat preoţi şi a distrus orice sămânţă de creştinism. Că unele dintre vlădicile care au mobilizat sub stindardul unei false cruciade cu partidele proeuropene o masă naivă de credincioşi obedienţi sunt purtători de grade ale serviciilor secrete, iar nu e un secret.

Mă întreb: cum de spaima referitoare la lucrarea diavolească faţă de trecerea la evidenţa electronică a mirenilor nu se manifestă şi faţă de microfoanele şi staţiile cu ajutorul cărora amplifică sonorul manifestării lor?

Chiar şi aşa, privind cu toleranţă creştină către oiţele mânate fără voie în răfuiala politică de la Chişinău, tot mai sper. Că aceiaşi duşmani ai diavolului ascuns sub codul de bare vor avea curaj să se ia de guler cu adevăratele izbânzi ale necuratului din R. Moldova – alcoolismul, traficul de fiinţe vii, abandonul familial etc., capitole la care ţărişoara noastră e lider în topurile mondiale. Chiar dacă beneficiile politice ale unui asemenea demers ar fi incomparabil mai mici decât cele ale bătăliei cu informatizarea. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *