Actualitate

Cifra zilei: 810 credite au fost deja acordate în cadrul Programului guvernamental “Prima Casă”

În acelaşi timp, ODIMM mai informează că suma totală a garanțiilor active este de peste 190 de milioane de lei, iar suma totală a creditelor acordate de către bănci este de peste 380 de milioane de lei.

Aceeași sursă relevă că dintre cei 810 beneficiari, 586 de beneficiari sunt familii tinere, iar 224 sunt tineri necăsătoriți. Valoarea medie a locuințelor cumpărate cu ajutorul statului este de 552 de mii de lei.

Cele mai multe locuințe procurate prin intermediul Programului Prima Casă sunt din municipiul Chișinău – 473. Urmează Bălţi – 108, Cahul – 26, Ungheni – 14, Comrat – 8, Ialoveni – 8, Edineț – 7, Criuleni – 6, Drochia – 6, Florești – 6, Fălești – 5, Anenii Noi – 5, Orhei – 5, alte localităţi – 58.

Programul de stat „Prima casă” a fost lansat în data de 26 martie curent. Ulterior, în cadrul proiectului, au fost oferite facilități speciale pentru funcționarii publici (Prima Casă 2), iar recent a fost anunțată inițiativa de a crea condiții mai avantajoase pentru familiile care au copii, statul oferind compensații între 10 și 100% din valoarea creditului (Prima Casă 3).

http://www.allmoldova.com/  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *