Actualitate

Cinci primari PLDM au anunţat cu puţin timp în urmă că pleacă din partid

Aceştia spun că decizia a fost luată după o analiză serioasă a ultimelor evoluţii din PLDM care, spui ei, nu doar pe ei i-au dazamăgit, dar şi pe majoritatea oamenilor de bună-credinţă. Este vorba despre primarii din localităţile Piatra, Pohorniceni, Trebujeni, Step-Soci şi Vîşcăuţi.

"Ca reprezentanţi al puterii locale, care am fost ales cu sprijinul oamenilor, considerăm inacceptabilă poziţia PLDM de sfidare a opiniei publice şi a normelor de integritate. Am rămas de-a dreptul stupefiaţi atunci când am aflat dimensiunea furtului din această ţară la care şi liderii noştri au fost părtaşi.

Mai mult am înţeles că nu doar unul e implicat în jaful ţării, ci toţi cei care ne-au condus în acest partid, pentru că ei s-au pus zid în calea anchetei în care era vizat preşedintele PLDM, Vlad Filat. Un astfel de comportament nu doar că este descalificant din punct dce vedere politic, fiind unul sfidător în raport cu cetăţenii acestei ţări, dar este şi în contradicţie cu principiile europene pe care PLDM le-a susţinut de-a lungul vremii", consideră aleşii locali.

Ei au subliniat că nu mai vor să facă parte dintr-un partid care devine, pe zi ce trece, o forță politică reacționară, care se opune independeței Justiției, care sfidează normele bunului simț și care pune interesul personal al unor lider centrali mai presus de interesul general.

"Nu dorim să facem parte dintr-un partid al cărui lider este acuzat de fapte grave de corupție, care sabotează guvernarea pro-europeană, iar ceilalți lideri centrali consideră că este normal să-i ia apărarea", au mai menţionat aleşii locali. Ei spun că a rămâne mai departe în PLDM, ar însemna să fie complici la politica promovată, mai nou, de acest partid. O politică care desconsideră regulile unui stat civilizat, consideră primarii.
 
Sursa: http://www.oglindamd.info/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *