Actualitate

Cine este în spatele ”românului” care a spart serverul Partidului Democrat din SUA

„Experții de la compania ThreatConnect din Arlington, Virginia, l-au urmarit pe Guccifer2.0, care se declara hacker român, pana la serverul de Internet din Rusia și adresa sa IP care, în trecut, a fost legata de o serie de înșelătorii în Internetul de limba rusa” – se spune in articol.

„Sunt birocrați, nu niste hackeri iscusiti” – a declarat Rich Barger, reprezentant al ThreatConnect, citat de The Daily Beast. Potrivit lui, în postarea de pe blog și în interviu, Guccifer2.0 a făcut remarci contradictorii și a prezentat o versiune care nu are niciun sens dpdv tehnic in ceea ce priveste spargerea serverului Comitetului Național. De asemenea, ThreatConnect a constatat că Guccifer2.0 a încercat să-si ascundă locația adevărată din Rusia, prin intermediul unui server de internet situat în Franța”, – se spune in articol.

„Urmarindu infrastructura de internet a lui Guccifer2.0, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoana – sau grupul de persoane – reprezinta o „platformă controlata de statul rus, care poate acționa în calitate de hacktivists cenzurat. Moscova decide ce publică Guccifer2.0 și, astfel, poate afecta în mod selectiv acoperirea mass-media și, probabil, sa influenteze alegerile din SUA in sensul obiectivelor lor naționale „, – spune publicația.

Conform jurnaliștilor de la The Daily Beast, marti, presedintele Obama a declarat că, deși există o anchetă FBI, „experții atribuie atacul rușilor” și că „este posibil”ca scurgerea sa fi fost planuita ca sa ajute campania lui Trump.

Datele obținute de ThreatConnect par sa sublinieze modul în care guvernul rus, cel puțin la început, a căutat să ascundă rolul său în așa-numita campanie de măsuri active, menite să complice alegerile din SUA. Cu toate acestea, nu este încă clar ce pozitie ocupă Guccifer2.0 în raport cu guvernul rus sau care este sfera sa de influență.

În ceea ce priveste adevaratul Guccifer – pe numele real Marcel Lazăr Lehel – acesta se afla in puscarie de doi ani si mai are de executat 5 ani din pedeapsa. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *