Timpul.md

Actualitate 13 Octombrie 2018 | 06:44

Cine este noul ambasador al SUA în R. Moldova

Președintele american Donald J. Trump și-a anunțat astăzi intenția de a-l nominaliza pe Derek J. Hogan din Virginia, pentru a fi ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Derek J. Hogan este membru al echipei de conducere a Serviciului de Externe Senior, unde a funcționat ca diplomat american încă din 1997. În prezent, este secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite, poziție pe care o deține din 2017.

Hogan este unul dintre experții departamentului de stat SUA pe țările din Europa de Est, inclusiv Rusia. A deținut funcții de conducere înalte, atât la misiunile Statelor Unite ale Americii, cât și la nivel național pentru Departamentul de Stat.

Cele mai recente misiuni ale lui Derek Higan au avut loc în perioada 2013-2016, în calitate de Chargé d’affaires și șef adjunct de misiune în Azerbaidjan și, în perioada 2008-2009, ca reprezentant al Departamentului de Stat al echipelor de reconstrucție civilă militară din Sudul și Estul Afganistanului.

Hogan a câștigat premiul B.A. de la Universitatea din Pittsburgh și de la M.P.A. de la Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson de la Universitatea Princeton. Este beneficiar al mai multor premii superioare și meritorii de onoare de la Departamentul de Stat. Dl Hogan vorbește rusă și spaniolă.

Candidatura lui Hogan trebuie să fie confirmată de Congresul american, după care acesta îl va înlocuit pe Jim Pettit, al cărui mandat se încheie în vara aceasta. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus