Politică

Cine este Secretarul de Stat John Kerry?

A fost senator al statului Massachusetts între 1985-2013 și președinte al Comitetului de Relații Externe a Senatului. Kerry a fost candidatul prezidențial al Partidului Democrat în alegerile prezidențiale din 2004, dar a pierdut în favoarea lui George W. Bush.

John Kerry se numără printre puţinii lideri americani cu o solidă experienţă internaţională.

De la alegerea sa la conducerea Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat, la sfârşitul lui 2008, John Kerry a mers în Afganistan, Pakistan, Egipt, Israel, Gaza, Siria, Iordania, Darfour, Beijing.

Ales în Senat în 1984, el candidează la alegerile prezidenţiale din 2004 din partea democraţilor. În faţa preşedintelui George W. Bush, el denunţă informaţiile incorecte care au condus la declanşarea războiului din Irak şi face din restabilirea prestigiului american o prioritate a campaniei sale. 

Catolic, Kerry este căsătorit cu Teresa, moştenitoarea averii primului ei soţ, John Heinz, decedat în 1991. John Kerry este fiul lui Richard John Kerry, un pilot din al Doilea Război Mondial, şi mama sa, Rosemary Forbes Kerry. El a povestit că s-a aventurat pe bicicletă în Berlinul de Est, acolo unde tatăl său se afla la post, în Germania. După ce a urmat studiile la Universitatea Yale, el a intrat în armată şi a luptat în Vietnam, ca şi John McCain, înainte de a denunţa public războiul, la întoarcerea sa, în 1971.

Şeful diplomaţiei americane este unul dintre cei mai bogaţi politicieni de la Washington. Potrivit publicaţiei Politico, averea personală a lui Kerry se ridică la 125 de milioane de dolari.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *