Timpul.md

Actualitate 4 Februarie 2020 | 08:18

Cine îi ia locul lui Orban! Jocurile sunt făcute. Nume bombă anunțat de PSD

Dacă inițial social democrații spuneau că nu trebuie o propunere de premier către Klaus Iohannis, după discuții aceștia au decis că trebuie să facă propunerea. Au avansat deja și variante în cazul cazul în care moțiunea de cenzură trece.

PSD va veni cu o propunere de premier din afara partidului, dacă va trece moţiunea de cenzură, a declarat, luni, preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

„Îmi pare rău că preşedintele României s-a antepronunţat şi a spus că o să vină cu aceeaşi propunere (de premier – n.r.) în persoana domnului Orban. Am avut o discuţie foarte aplicată împreună cu colegii mei din ţară şi din Parlament şi totuşi se pare că vom veni cu o propunere de prim ministru din afara partidului. Şi nu este domnul ambasador în Statele Unite”, a precizat Ciolacu, la Parlament.

Sorin Grindeanu ar putea fi o variantă vehiculată
Întrebat dacă propunerea de premier ar putea fi Sorin Grindeanu, Ciolacu a spus: „Nu am stat cu dânsul de vorbă”.

„Eu nu o să votez niciodată un Guvern PNL şi nu o să recomand, cât sunt preşedinte interimar la acest partid, să voteze vreodată pe Orban prim ministru. (…) Eu, să-l votez pe Orban? Doamne fereşte!”, a spus Ciolacu, întrebat ce va face PSD în cazul în care propunerea de premier nu va fi acceptată de preşedinte.

Moţiunea de cenzură depusă de PSD, după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, a fost prezentată, luni, în Parlament. Birourile permanente reunite urmează să stabilească data dezbaterii şi votului asupra moţiunii.

capital.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus