Timpul.md

Actualitate 9 August 2019 | 09:04

Cine sunt candidații selectați de Comisia Guvernamentală pentru funcția de judecător la CCM | interviurile VIDEO

Comisia guvernamentala nu a putut inainta doar doi candidati, din motiv ca punctajul era foarte apropiat intre cei patru care au fost inaintati. Astfel, Guvernul va va fi acel care va decide, având de ales dintre cei patru propusi, iar pentru functia de judecator la CC vor fi aesi doar doi candidati.

La concurs au participat 12 candidati. Castigatorii concursului organizat de guvern pentru functia de judecatori la CC suntLiuba Șova
Profesor USM


Interviu Șova Liuba
Eduard Serbenco
Secretar de Stat la Ministerul Justiției  

Interviu Eduard SerbencoVladimir Grosu
Ex Ministru al Justiției  Nicolae Rosca
Profesor USM


Maia Sandu a declarat ca saptamana viitoare la sedinta Guvernului se va anunta decizia finala cu privire la cei doi judecatori la CC.

Din comisia guvernamantală fac parte: Maia Sandu - prim-ministră, președintă a Comisiei; Olesea Stamate – ministră a Justiției; Roman Cazan – secretar general adjunct al Guvernului; Mihail Cotorobai – Avocatul Poporului; Nicolae Osmochescu – expert în drept public, doctor în drept, profesor universitar, ex-judecător al Curții Constituționale; Iulian Groza – director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE).

Potrivit legislaţiei în vigoare, cei şase judecători ai Curţii Constituţionale sunt numiţi pentru un mandat de şase ani: doi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus