CSI / Rusia

Cine sunt prietenii Rusiei; Cele 23 de state care vor participa la parada lui Putin

Deși au fost invitați lideri din 68 de țări, doar 23 au răspuns afirmativ, dar chiar și unii dintre aceștia nu se vor afla la Moscova pe 9 mai, ci pe 7, 8 sau 10.

Aici e cazul președintelui belarus Alexandr Lukașenko, al liderului ceh Milos Zeman sau al cancelarului german Angela Merkel.

Iată care sunt cele 23 de state ale căror lideri vor vizita Moscova: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, China, Africa de Sud, India, Bosnia și Herțegovina, Mongolia, Venezuela, Vietnam, Egipt, Cuba, Macedonia, Palestina, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Zimbabwe, Germania. În listă Kremlinul a trecut în calitate de țări separate și „Osetia de Sud” şi „Abhazia”, regiuni separatiste ale Georgiei.

Astfel, în afară de președintele chinez și premierul indian, pe 9 mai la Moscova nu vor fi prezenți lideri importanți ai lumii. Cancelarul german va fi doar pe 10 mai la Moscova, acolo unde va participa la o depunere de flori.

Liderii statelor occidentale au motivat refuzul la participarea la paradă prin agresiunea militară a Rusiei în Ucraina și anexarea Crimeei, gesturi care nu pot fi încurajate prin participarea la o astfel de manifestație.

sursa: independent.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *