Timpul.md

Actualitate 19 Octombrie 2018 | 07:35

Cine sunt victimele masacrului comis de un elev de liceu din Crimeea

16 dintre cei 21 de morți ai masacrului din Kerci, Crimeea, comis de un elev, sunt adolescenți, iar cel mai tânăr avea doar 15 ani. Ultima victimă, o fată de 17 ani, a murit la spital. Poveștile sfâșietoare ale tinerilor uciși au apărut în presa rusă.

O listă cu numele victimelor răpuse de Vladislav Roslyakov a fost dată publicității de autoritățile din Crimeea. Majoritatea celor uciși sunt elevi, colegi ai atacatorului. Au fost răpuși însă și profesori, chiar mamă și fiică.

16 victime sunt adolescenţi
Daria Cegherest sau Dasha, cum îi spuneau prietenii, împlinise 16 ani de doar două zile. Potrivit martorilor, când a început atacul, fata a încercat să-și ajute colegii, pentru a scăpa din ținta adolescentului ucigaș. Însă chiar ea a fost răpusă.

"Am văzut cum prietena mea, Dasha, a fost ucisă. Fugea alături de mine, apoi a căzut și nu mai respira!", povestește o elevă care a supraviețuit atacului.

Anna Juravleva, 19 ani, a fost dată dispărută după atac. Prietenii au devenit îngrijorați când au descoperit că nu răspunde la telefon. Au aflat apoi că se numără printre victimele masacrului.

Părinții unei alte fete, Alina Kerova, 16 ani, au căutat-o, de asemenea, cu disperare. Știau că în momentul atacului era în clădirea liceului. După ore de căutări deșarte, au primit vestea tragică.

Alina Kerova pozând într-un selfie

Prietena cea mai bună a Alinei, Viktoria Demciuk, a fost grav rănită. Din cauza stării sale, a fost transportată urgent la Moscova. Medicii s-au zbătut să o salveze, însă, la 24 de ore după atac, a murit pe patul de spital, devenind cea de-a 21-a victimă.

Viktoria Demciuk într-un selfie

În noiembrie, Ksenia Boldin urma să împlinească 18 ani. Prietenii săi spun că obișnuia să spună "o să îmbătrânesc". Și ea a fost ucisă în atac.

"Era o fată foarte frumoasă, o prietenă grozavă! Învăța bine, era cuminte. Am învățat amândouă la aceeași școală în gimnaziu și am intrat la același liceu", spune o colegă a Kseniei.

Ksenia Boldina într-un selfie, pe social media

Profesorul atacatorului a murit încercând să-l oprească
Alexandr Moisenko, 46 de ani, a fost profesorul de informatică al elevului ucigaș. Bărbatul a încercat să-l oprească pe Vladislav Rolsyakov din a comite masacrul, dar i-a căzut și el victimă.

"Acest Roslyakov a fost elevul lui! Tatăl meu a vrut să-l oprească, a început să vorbească cu el, a încercat să-l calmeze, să-l convingă să lase jos arma. Și a primit un glonț! El a vrut să discute cu el pașnic", povestește Serghei, fiul profesorului.

Profesorul Alexandr Moisenko avea 46 de ani

Mamă și fiică, profesoare la liceu, printre victime
O altă familie de profesori a fost lovită de tragedie. Anastasia Baklanova, 27 de ani, profesoară de studii sociale, mama sa Svetlana, 57 de ani, profesoară de matematică, dar și tatăl, de asemenea, profesor, predau cu toții la Liceul Politehnic din Kerci. Doar tatăl a scăpat cu viață. Cele două profesoare, mamă și fiică, au fost găsite fără suflare.

Anastasia și Svetlana Baklanova predau la același liceu

Autoritățile se tem că bilanțul victimelor atacului de la liceul din Crimeea va crește. Dintre cei peste 50 de răniți, peste 30 sunt în stare gravă, iar în cazul unora, medicii sunt foarte rezervați.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus