Timpul.md

Actualitate 29 August 2019 | 09:47

Cine va candida din partea PDM în circumscripția uninominală nr.33 Chișinău

Ex-deputat al Parlamentului și actualul consilier municipal din Chișinău, Veaceslav Nedelea, va candida la alegerile parlamentare noi din partea Partidului Democrat în cadrul circumscripției uninominale nr.33 (Chișinău, suburbiile de sud). Anunțul a fost făcut de președintele interimar al formațiunii, Pavel Filip.

Totodată, el a menționat că urmează ca în zilele următoare să fie identificată și candidatura PDM pentru diasporă (circumscripția nr.50 – la Vest de R.Moldova).

„Încă nu am luat o decizie dacă vom participa pe circumscripția care reprezintă regiunea transnistreană (circumscripția nr.48 – Transnistria de sud)”, a precizat Filip.

Ex-premierul susține că PDM nu a luat încă o decizie cu privire la candidatura pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, însă a dat asigurări că democrații vor avea un candidat pentru această funcție.

Anterior, PDM a anunțat că îl vor delega pe președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș, pentru participarea în alegeri în cadrul circumscripției nr.17 (Nisporeni), unde a câștigat fostul lider al formațiunii, Vlad Plahotniuc.

Veaceslav Nedelea a deținut funcția de deputat în Parlamentul de legislatura anterioară. El a candidat la scrutinul parlamentar din 24 februarie într-o altă circumscripție uninominală din capitală – nr.27 (Buiucani). Fostul deputat a acumulat doar 3 304 de voturi și a pierdut în fața reprezentantului blocului ACUM, Vladimir Bolea, care a fost susținut de 11 058 de locuitori ai capitalei.

Amintim că data de 30 august 2019 este termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripțiile uninominale (nr. 17, 33, 48 și 50), acolo unde, la 20 octombrie curent, vor avea loc alegeri parlamentare noi.

deschide.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus