Comentariu

Cine vrea un război civil în Moldova?

O decizie și mai proastă a organizatorilor, care știau că trebuie să se aștepte la violențe și altercații, a fost să accepte la acest marș copiii și bătrânii. Nu te bagi în gura lupului cu fetițe de 18 ani, domnule! Știu că vor sări cu pietre la mine toți unioniștii, însă data viitoare le sugerez să organizeze un marș unionist și la Tiraspol, dacă tot sunt atât de curajoși. Până atunci, să vedem cine au fost contraprotestatarii unioniștilor, dacă aceste lichele de drumul mare adunate de un criminal politic pot fi numite protestatari.

Întâmplările de la Bălți ne-au definit clar portretul alegătorilor lui Șelin – o ceată de bețivi care aruncă cu ouă și pietre, urlă înjurături printre spume și sare cu picioarele la copii. Anume astfel de „patrioți” am văzut în imaginile filmate duminică la Bălți. Conducătorul acestor bețivi, aduși aici cândva de politica de colonializare stalinistă, s-a dovedit a fi un bandit de drumul mare, unul care ar putea schimba lesne viața unui copil pe votul unui alcoolic.

Șelin a venit cu alegătorii PSD la Bălți, cu bețivii, narcomanii și criminalii, cei care sunt gata să-l voteze pentru o sticlă de votcă contrafăcută și să omoare până și o femeie dacă aceasta ar îndrăzni să vorbească românește. „Patrioții” lui Șelin, practic toți „mojici” (bărbați nu le pot spune) cu mușchii mari și creierele mici, s-au pus pe aruncat cu pietre într-o mulțime de protestatari pașnici. Acei copii, tineri, acei părinți veniți la marș s-au făcut vinovați în fața șacalilor lui Șelin prin faptul că-și iubesc limba și istoria. Bandiții lui Șelin și-au permis și mai mult – au rănit grav o jurnalistă care-și făcea meseria. Gestul angajatorului Șelin după asta a fost unul cu adevărat „patriotic” și „uman”. În loc să-și oprească alco-susținătorii de la violențe, Șelin i-a invitat la o terasă de a sa, și le-a mai turnat rachiu gratuit în capetele și așa tulburi, ca să sărbătorească „victoria asupra fascismului”.

Se pare că „patrioți” de 100 de grame există cu duiumul în Moldova, iar Șelin vrea cu siguranță să devină conducătorul lor. Nu m-ar mira dacă acesta ar porni campania „sparge un cap de român – câștigă un bilet la film” . La ce altceva de poți aștepta de la un bandit?

„Patriotul” Șelin a reușit să se compromită nu doar pe sine, ci și toate partidele de stânga din R. Moldova. Până și reprezentanții PCRM își făceau cruce de la dezmățurile văzute la Bălți. Pentru Șelin însă aceasta este starea normală a lucrurilor. Un adevărat patriot moldovean trebuie să fie rusofon, alcoolic, prost și agresiv.

Totuși aș vrea să-l întristez pe domnul Șelin, toți acești „patrioți moldoveni” ai săi vor muri de ciroză mai devreme sau mai târziu. Iar Șelin, dacă mai are ouă și demnitate, ar trebui să-și ceară scuze de la toți participanții marșului de la Bălți, inclusiv de la jurnalista Victoria Ocară. După asta ar fi bine să-și destrame partidul mutant și să nu mai apară în politică niciodată. Doar că un astfel de gest nobil poate veni numai din partea unui om, nu și a unui mancurt sovietic. Și sunt gata să pariez cinci bilete la film pe faptul că Șelin nu va cere iertare de la nimeni și va continua să toarne brașoave staliniste și votcă putinistă tovarășilor săi alcoolici.

P.S.
Dragul nostru prim-ministru spunea că Bălțiul chiar are nevoie de o autonomie mai mare. I-aș sugera premierului să legalizeze și armele letale la Bălți, astfel „patrioții” nu vor trebui să umble cu pietre la marșurile unioniste, ci vor avea ocazia să-i împuște pe „dușmanii poporului”, o dată și pentru totdeauna.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *