Timpul.md

Culinar.md 23 Noiembrie 2020 | 12:51

Ciorbă de varză murată de post. Rețeta este atât de simplă: care este ingredientul secret

 Ciorba de varză murată este populară în bucătăria rusă, poloneză, slovacă și ucraineană. Printre variantele existente în cărțile de bucate se numără și una cu ciuperci. Rețetă de ciorbă de varză murată de post Ciorba de varză este cunoscută sub numele de kapuśniak sau kwaśnica în poloneză, kapustnica în slovacă și капусняк (kapusnyak) în ucraineană. Se găsește și în bucătăria cehă (cehă: zelňačka sau zelná polévka), germană (germană: Kohlsuppe sau Krautsuppe), franceză (franceză: soupe aux choux), bucătăria finlandeză (kaalikeitto) și suedeză (suedeză: kålsoppa).

Supa de varză suedeză este de obicei făcută din varză albă, care este rumenită înainte de a fi fiartă, condimentată cu cantități generoase de ienibahar și uneori servită cu chiftele. O altă variantă de supă numită shchi (rusă: щи) este un fel de mâncare tradițional în Rusia. Supa de varză murată se numește ”shchi acru”, spre deosebire de ”shchi de varză proaspătă”.

În cea mai mare parte din Letonia supa de varză murată (în letonă: skābu kāpost zupa) se face cu varză murată, cartofi, morcovi și fulgi de porumb sau ovăz, dar în regiunea din Latgale se folosește doar varză și bacon.



Ingrediente
aprox. 250 de grame de ciuperci mai mici
doi cartofi – trei cartofi
o varza murata mai micuta sau o jumatate de varza acra normala
o ceapa
un morcov sau doi morcovi
o radacina de patrunjel
o telina
trei linguri de ulei de floarea soarelui
o lingura de bulion
un varf de lingurita de nucsoara
un varf de lingurita de cimbru
un praf de sare
un praf de piper
marar (pentru servire – optional)

Mod de preparare
Taie zarzavaturile cubulețe, numai cartofii fă-i felii mai groase pe lungime, după preferință. Taie mărunt ceapa și varza fideluță. Călește în uleiul încins ceapa și zarzavturile, apoi adaugă varza și aproximativ 150 de mililitri de apă fierbinte. Lasă totul să fiarbă timp de 15 minute la foc potrivit. Completează cu aproximativ un litru și jumătate de apă caldă după ce scade. Când dă în fiert, adaugă bulionul, cimbrul, nucșoara, sarea și piperul după gust și lasă să fiarbă încă 5 minute din acest punct. Preparatul se sevește fierbinte, garnisit cu mărar verde. 

playtech.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus