Timpul.md

Actualitate 11 Ianuarie 2019 | 11:22

Circulaţia transportului de mare tonaj pe traseul Chișinău-Leușeni a fost sistată

 Circulaţia transportului de mare tonaj pe traseul Chișinău-Leușeni a fost sistată în dimineaţa zilei de azi pentru ca drumul să fie curăţat şi presărat cu material antiderapant, comunică MOLDPRES.

 Șeful Serviciului de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Alina Bunghez, a menţionat pentru agenție că circulaţia pe acest traseu a fost sistată începând cu ora 9.00, iar circulaţia autoturismelor mari va fi reluată odată ce traseul va fi curăţat.

Conform sursei citate, pe parcursul a 24 de ore cât a nins abundent pe teritoriul țării au activat peste 170 de echipaje de patrulare și 360 de ofițeri.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți participanții la trafic să respecte indicațiile poliţiştilor şi să circule cu 20-30 km mai puțin decât limita permisă. Totodată, conducătorii auto sunt avertizaţi să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere. La fel, INP recomandă șoferilor care pornesc la drum lung să aibă rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul încărcat și trusa medicală.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru zilele de 10-11 ianuarie Cod Galben de condiţii complicate ale vremii. În aceste zile, se prevăd ninsori, temporar va viscoli, se vor forma pe drumuri troiene, pe firele electrice și crengi depuneri de lapoviță și polei.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus