Internațional

Cisiordania: ONU, îngrijorată de noile planuri israeliene de demolare a zeci de clădiri

Responsabili israelieni au emis zeci de ordine de demolare amenințând astfel "practic toate construcțiile" dintr-o parte a localității Khan al-Ahmar, a menționat ONU într-un comunicat.

Coordonatorul umanitar al Națiunilor Unite pentru teritoriile palestiniene, Robert Piper, a vizitat acest sat unde o școală face parte din cele 140 de construcții amenințate cu demolarea.

"Khan al-Ahmar este una dintre cele mai vulnerabile comunități din Cisiordania care se bate pentru a-și menține un nivel de viață minim în fața intenselor presiuni exercitate de autoritățile israeliene", a subliniat el în comunicat.

"Este inacceptabil și aceasta trebuie să înceteze", a adăugat diplomatul ONU.

Autoritățile israeliene afirmă că aceste clădiri au fost construite fără autorizație.

Ca răspuns la acest argument, ONU a afirmat că pentru palestinieni este practic imposibil să obțină asemenea autorizații.

"În ultimele zile, au fost emise ordine de demolare pentru clădirile ilegale de la Khan al-Ahmar", a informat organismul Ministerului israelian al Apărării însărcinat cu teritoriile palestiniene.

Israelul ocupă de aproape 50 de ani Cisiordania unde mai multe comunități de beduini s-au instalat la est de Ierusalim într-un sector în care, potrivit unui ONG pentru apărarea drepturilor omului, Israelul intenționează să își extindă colonizarea.

Extinderea ar putea împărți în două Cisiordania și izola teritoriul Ierusalimului de Est anexat, unde palestinienii vor să își proclame capitala viitorului lor stat.

Potrivit Națiunilor Unite, vreo 7.000 de locuitori din 46 de comunități instalate în partea centrală a Cisiordaniei riscă să fie expulzați.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *