Actualitate

Clasa politica saluta solidaritatea Opozitiei

Reactii in legatura cu refuzul Opozitiei parlamentare de a participa la votarea candidaturii comunistilor la functia de sef al statului

 

Anatol ?aranu, fost deputat
Opozitia a facut un mic pas, dar inainte. Cred ca nevotarea din primul tur era previzibila. Problema cea mare e ce va face in turul doi. Sper ca Opozitia va fi capabila sa mentina gradul inalt de solidaritate si, pana la urma, va duce situatia spre alegeri anticipate, cu toate riscurile care provoaca aceasta decizie. Cred ca unica solutie sunt alegerile anticipate. Ele ar salva Opozitia si i-ar permite sa se pastreze in actuala formula pentru viitor.

Nicolae Andronic, presedinte PPR
Salut aceasta solidaritate a Opozitiei si sunt ferm convins ca actiunea poate intoarce increderea cetatenilor in Opozitie, distrusa in ultimii ani de catre Rosca si PPCD. Ma mira declaratia de dupa sedinta parlamentului a lui Voronin, care nu cauta compromisuri, dar vrea sa faca si din aceasta Opozitie nevinovata complice la proasta guvernare din ultimii ani. Programul „Pamant” la care s-a referit, in Gagauzia a fost implementat in 2001-2002 de catre comunisti. Cum poate sa vorbeasca despre Opozitie ca n-are grija de tara? Prin nevotarea presedintelui, Opozitia va demonstra ca nu doreste sa fie complice a regimului Voronin, care acum incearca sa se ascunda ca mata in fantana. Cred ca numai alegerile anticipate ar putea curati cumva republica de mancai.

Igor Klipi, vicepresedinte PD, fost deputat
Daca Opozitia insista si, in opinia mea, sunt suficiente probe, ca alegerile au fost fraudate, alt comportament era greu de presupus. Comunistii trebuiau sa asigure un scrutin electoral corect, ceea ce nu s-a intamplat. Acum, cand batalia pentru alegeri va trebui inceputa din nou, este necesar ca toata Opozitia, si cea parlamentara, si cea extraparlamentara, sa ceara de la partidul de guvernamant sa asigure un scrutin liber si corect pana in ziua alegerilor, fiindca PCRM a manipulat incontinuu opinia publica dupa alegeri. Comunistii trebuie adusi in albia normalitati. Nu putem astepta de la ei schimbari de la sine, trebuie sa le mai dai peste maini.

Oazu Nantoi, vicepresedinte PD
Situatia din politica moldoveneasca este extrem de proasta, dat fiind faptul ca, cel mai probabil, in conditiile pe care le avem azi, alegerile repetate vor avea loc cu continuarea controlului asupra mass-media, cu demoralizarea acelor concurenti electorali care n-au trecut pragul de 6% si lipsei de coeziune intre cele trei partide in pregatirea pentru anticipate. Sunt foarte multe semne de intrebare vizavi de finalitatea acestei concurente intre Partidul Comunistilor si restul societatii. Conteaza in ce formula vom avea alegerile anticipate. Cand societatea e polarizata, anticipatele au sens daca vom avea, pe de o parte, PCRM, si, pe de alta parte, cealalta parte a societatii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *