Timpul.md

Actualitate 10 Iulie 2018 | 12:42

CM 2018 | Rușii au recunoscut că au inhalat amoniac! ”E folosit doar pentru mirosul puternic”

Medicul selecţionatei Rusiei, Eduard Bezuglov, a negat că fotbaliştii ruşi s-ar fi dopat în timpul Cupei Mondiale, după ce cotidianul german Sueddeutsche Zeitung a dezvăluit, săptămâna trecută, că jucătorii ruşi au inhalat amoniac înaintea victoriei cu Spania, din optimile de finală, precum şi la pauza meciului din sferturile de finală, pierdut în faţa Croaţiei.

"Este vorba de un simplu amoniac, cu care sunt îmbibate bucăţi de bumbac şi apoi se inhalează. Acest lucru îl fac mii de sportivi pentru a se revigora şi se utilizează de decenii", a declarat Bezuglov.

Medicul Sbornaia a subliniat că amoniacul "nu se foloseşte doar în sport, ci şi în viaţa cotidiană, atunci când oamenii îşi pierd cunoştinţa sau se simt slăbiţi".

"Amoniacul este folosit doar pentru mirosul puternic pe care îl eliberează. Puteţi merge la orice farmacie, să cumpăraţi bumbac şi amoniac. Acest lucru nu are nimic de-a face cu dopajul", a explicat Bezuglov.

Presa germană a fost cea care a semnalat utilizarea amoniacului de către jucătorii ruşi, însă atât Sueddeutschet Zeitung cât şi Bild au subliniat că acesta îmbunătăţeşte fluxul sanguin şi capacitatea pulmonară, însă nu este o substanţă interzisă de reglementările antidoping ale FIFA. 

Sursa: digisport.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus