Ultima oră

CNA a reţinut 16 persoane în dosarul achiziţiilor publice din sistemul medical, iar alte cinci sunt audiate

(UPDATE 15.31)  Potrivit şefului Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu, 16 persoane au fost reţinute, iar altele cinci, audiate.

Ofiţerii CNA, în comun cu procurorii anticorupţie, au efectuat astăzi 69 de percheziţii la instituţiile medico-sanitare din ţară.

Unul dintre bănuiţi a fost internat în spital, după ce a avut o criză de hipertensiune. Este vorba de vicedirectorul Spitalului de Urgenţă, Liviu Vovc, care s-a simţit rău după ce a aflat că este vizat în dosarul privind trucarea licitațiilor în sistemul medical, titrează realitatea.md.

Lista celor care au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore:

fostul ministru al Sănătăţii Andrei Usatîi
directorul Centrului Naţional de Medicină Urgentă, Gheorghe Ciobanu
directorul Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman
directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu
şeful-adjunct al Agenţiei Achiziţii Publice, Ghenadie Grib
şeful Spitalului raional Taraclia, Valeriu Jelev
şeful interimar al Centrului de Sănătate Cahul, Hagioglo Alexandru
şeful Institutului Oncologic, Victor Cernat
directorul Centrului Diagnostic Republican, Andrei Testemiţanu
vicedirectorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ţurcanu Serghei
directorul unei companii specializate în procurarea echipamentelor medicale
directorul Unităţii de Coordonare, implementare şi monitorizare a proiectului de restucturare a sistemului sănătăţii din cadrul ministerului Sănătăţii
doi agenţi economici
prim vicedirectorul Agenţiei Medicamentului
vicedirectorul Agenţiei Medicamentului
directorul de logistică a Centrului Republican Diagnostic

(UPDATE 13.32) CNA va transmite astăzi, ora 15:00, o conferinţă de presă.

(UPDATE 13.30) Al 12-lea reţinut. Este vorba despre directorul unei companii specializate în procurarea echipamentelor medicale.

Ofițerii CNA anunță că în dosarul privind achiziția medicamentelor vor fi reținute 20 de persoane. Până acum au fost reținuți și șefii spitalelor raionale din Cahul și Taraclia, șeful adjunct al Agenției de Achiziții Publice, directorul Unității de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de restructurare a sistemului sănătăţii din cadrul Ministerului Sănătăţii, Victor Volovei, şeful-adjunct al Agenţiei de Achiziţii Publice, Ghenadie Grib și directorul unei companii importatoare de dispozitive medicale, Tudor Ceaicovschi. Până la ora actuală, la Centrul Național Anticorupție au fost aduși directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat, directorul AMED, Alexandru Coman, și cel Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu, titrează mednews.md.

(Știre inițială) Anunţul a fost făcut în exclusivitate pentru Realitatea TV de către şeful direcţiei Urmărire Penală a CNA, Bogdan Zumbreanu. Potrivit unor surse din cadrul ministerului Sănătăţii, directorul Unităţii de Coordonare ar fi Victor Volovei.

Amintim că CNA l-a reţinut pe fostul ministru al Sănătăţii Andrei Usatîi pentru 72 de ore, asta după ce domiciliul acestuia a fost percheziţionat în această dimineaţă. Ulterior, a fost încătuşat şi directorul Centrului Naţional de Medicină Urgentă, Gheorghe Ciobanu. Pe mâna ofiţerilor anticorupşie au ajuns şi directorul Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman, dar şi directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu, au fost reţinuţi de ofiţerii CNA pe un termen de 72 de ore.

Ofițerii CNA i-au reținut și pe directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat, cel al Centrului Republican de Diagnostică Medicală, Andrei Testemițanu, și vicedirectorul Departamentului Instituții Penitenciare.

sursa: realitatea.md/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *