Actualitate

Coaliţia pentru Alegeri Libere şi Corecte susţine condiţionat referendumul

Parlamentul trebuie dizolvat indiferent de rezultatele referendumului, consideră coaliţia. Oricare ar fi rezultatul plebiscitului, acesta poate avea valoare juridică exclusiv pentru o nouă componenţă a Parlamentului, adică începând cu legislatura a XX-a, se menţionează într-un comunicat de presă al coaliţiei, citat de Info-Prim Neo.

Coaliţia face apel către alianţa de guvernare să suspende procesul de alegere a şefului statului pentru perioada organizării referendumului, cu indicarea obligatorie a termenului exact de continuare, care nu ar trebui să fie mai mare de o lună din momentul validării rezultatelor plebiscitului.

Parlamentul urmează să continue procesul de alegere a şefului statului exclusiv în baza textului actual al art. 78 din Constituţie. „Referendumul de modificare a Constituţiei în niciun caz nu poate fi privit drept mijloc de verificare a votului de încredere sau neîncredere acordat majorităţii parlamentare, or această verificare se face exclusiv în cadrul alegerilor parlamentare ordinare sau anticipate”, se spune în comunicat.

Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte este o uniune benevolă de organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova, care au drept scop să contribuie la asigurarea unor alegeri libere, corecte, transparente şi democratice în Republica Moldova.

Sursa: Info-Prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *