Timpul.md

Actualitate 25 Ianuarie 2019 | 09:32

COD GALBEN DE POLEI. Şcolile şi grădiniţele din ţară sunt astăzi ÎNCHISE

Astăzi, în toată țara cerul va fi acoperit de nori şi vor cădea precipitaţii slabe sub formă de ninsoare şi lapoviţă. Pe drumuri se va menţine polei.

Toate şcolile şi grădiniţele din ţară vor fi închise, astăzi, din cauza ninsorilor şi a poleiului. Elevii vor avea liber până luni, iar ziua de vineri va fi recuperată. Decizia a fost luată la şedinţa specială de la Guvern, prezidată de premierul Pavel Filip.

Potrivit meteorologilor, ninsorile şi lapoviţa nu vor conteni nici mâine, iar în sudul ţării există şi risc de chiciură.

Peste 500 de elevi din trei raioane ale ţării şi din Găgăuzia nu au ajuns ieri la şcoală. Potrivit responsabililor din cadrul ministerului educaţiei, au fost suspendate 10 rute şcolare, din cauza ninsorilor abundente şi a poleiului format pe drum.

În Găgăuzia au lipsit de la şcoală cei mai mulţi copii - 174. Acolo au fost anulate trei rute şcolare. Cu aceeaşi problemă s-au confruntat şi elevii din raionul Cantemir, unde au fost oprite tot trei autocare. Probleme au fost şi în raioanele Leova şi Cahul, unde au fost suspendate câte două rute.

În următoarele zile termometrele vor indica pe timp de noapte până la minus şase grade, iar ziua se va încălzi până la cinci grade Celsius.

Totoată, în mai multe din judeţele din țara vecină se află sub cod galben de ploi şi lapoviţă, iar la altitudini de peste 1500 de metri, sunt semnalate ninsori şi viscol. Pe mai multe drumuri din România s-a depus polei, motiv pentru care s-au produs mai multe accidente rutiere.

publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus