Timpul.md

Actualitate 7 Aprilie 2020 | 11:07

COD ROȘU DE ȘOVINISM / Alexandru Muravschi, NTV-ul și CIFRELE reale ale „rivalității” Rusia vs SUA

 „În lume, acume xistă doi poli - SUA și Rusia”, notează portalul apropiat de PSRM, noi.md, citândul pe Alexandru Muravschi care a lucrat în Ministerul Economiei pe vremea lui Lucinschi.

De unde această obsesie a socialiștilor din Chișinău să preamărească Rusia? Dincolo de simpatiile doctrinare, absolut normale, aceste laude (fake newsuri de fapt) la adresa rușilor sunt amuzante pentru oricine care cunoaște realitatea.

Care sunt criteriile după care a identificat Muravschi că anume Rusia este 1 din cei 2 poli ai lumii? 

Haideți să vedem ce spun cifrele macro-economice 

PIB-ul Rusiei (2019) - 1,75 de trilioane USD;
PIB-ul SUA (2019) - 21 de trilioane USD.

Aici merită aici adăugate și PIB-ul altor state care nu sunt „poli” din perspectiva „expertului socialist”:

PIB-ul UE (2019) - 19 trilioane USD;
PIB-ul Chinei (2019) - 14 trilioane USD;

Pentru diversitate adăugăm că PIB-ul Indiei este de 2,8 trilioane USD, al Japoniei este 5,1 trilioane USD, al Marii Britanii este de 2,9 trilioane USD.

Federația Rusă nu este nici măcar în TOP 10 economii ale lumii, cum putea fi ea „pol”? Nu cunoaștem exact dacă Muravschi nu știe pe ce lume trăiește sau premeditat minte de îngheață apele așa cum fac majoritatea socialiștilor când este vorba de Rusia.

Vă dați seama ce „pol” este Rusia dacă economia Canadei este mai mare decât cea a „marelui Pol Rusia”? Pentru cei care nu au cifrele în față, populația Canadei este de 35 de milioane locuitori, iar a Rusiei de peste 140 de milioane. 

Nu vom comenta epitetele șovine și xenofobe ale „expertului”. Sperăm că instituțiile abilitate ale statului (PG, CCA) vor reacționa.


„Marele expert” în „polii lumii”, A. Muravschi.

Dodon: „Rusia este o țară măreață”

MIHAI ȘTEFĂNESCU

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus