Actualitate

Colegiul de Ecologie in vizorul Procuraturii

Saptamana trecuta Procuratura Generala (PG) a anuntat despre declansarea urmaririi penale pe faptul comiterii de catre factorii de decizie ai Colegiului de Ecologie din Chisinau, a infractiunii prevazute de articolul 327 alin. 1 Cod Penal („Abuzul de putere sau abuzul de serviciu”).

Chiar si asa, potrivit surselor noastre, directorul institutiei, Dumitru Danu i-ar fi anuntat pe studenti ca, incepand cu 1 ianuarie 2010, taxa de studii va fi de 4950 de lei, „recalculata prin hotarare de guvern”. Adica, cei care au achitat pentru primul semestru 1700 de lei (jumatate din taxa de 3400 lei, stabilita de Ministerul Educatiei), pana la 15 ianuarie vor trebui sa plateasca deja 2970 lei, iar cei care au achitat intreaga taxa, vor fi nevoiti sa plateasca diferenta. Se pare, insa, ca decizia respectiva este una ilegala. Responsabili de la Ministerul Educatiei ne-au spus ca la hotararea guvernului nr. 196 din 22 februarie 2007 nu au intervenit modificari. Deci, taxa pentru Colegiul de Ecologie ramane de 3400 lei.

Studentii cu care am discutat se arata nemultumiti fata de respectiva decizie si se intreaba „pentru ce am mai luptat daca in functii responsabile raman, in continuare, aceleasi persoane care jupoaie bani din noi?”. Contactat de TIMPUL, directorul Colegiului, Dumitru Danu a negat faptul ca i-ar fi anuntat despre marirea taxei. „A fost vorba ca dupa Anul Nou e posibil sa se mareasca taxa de studii si trebuie sa se pregateasca moral. Dar acum, la moment ei platesc atat cat e prevazut de lege. De la minister ni s-a spus ca e posibil sa se revada hotararea asta de guvern, prin care taxa e de 3400 de lei”, a adaugat Danu.

Anterior TIMPUL a mai scris despre acuzatiile ce i s-au adus directorului Colegiului de Ecologie din Chisinau, Dumitru Danu, de catre studentii care invata la respectiva institutie. Era vorba despre faptul ca, pe langa taxa de studii stabilita de minister, acestia erau obligati sa achite in contul Fundatiei „Moldova Ecologica” cate o mie de lei suplimentar.

Procuratura Generala a verificat legalitatea actiunilor si a constatat ca decizia de a colecta banii nu este coordonata cu Ministerul Educatiei, ceea ce a si dus la declansarea urmaririi penale.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *